Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Στις επόμενες εκλογές οι μισοί Χιώτες και Μυτιληνιοί θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή!


Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Στις επόμενες εκλογές οι μισοί Χιώτες και Μυτιληνιοί θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή!
Σαφή εικόνα από την κοινωνική και εκλογική κατάσταση του (πολύ κοντινού) μέλλοντος δίνει ο αρθρογράφος της «Δημοκρατίας» Γιώργος Χαρβαλιάς στο άρθρο του με τίτλο «Έρχεται κακό».
Αφού αναφέρεται στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Χίο και την Λέσβο, αφού καταγγέλλει τους «νεοεποίκους του Ισλάμ» και τους χαρακτηρίζει ως «λαθρομετανάστες οι περισσότεροι – με την πλήρη έννοια του όρου», καταγγέλλοντάς τους μάλιστα ότι «αρχίζουν να προκαλούν και τον ντόπιο πληθυσμό, διαδηλώνοντας με θρησκευτικούς αλαλαγμούς, καταστρέφοντας ξένη περιουσία, προσβάλλοντας αξίες και ιερά σύμβολα. Φτάσαμε και σε βεβήλωση νεκροταφείων, την πιο βάρβαρη δηλαδή πράξη προσβολής σε μία κοινωνία – ειδικά στην Ελλάδα, όπου η μνήμη των προγόνων τιμάται ευλαβικά από τους νεότερους», καταλήγει το άρθρο του ως εξής:

“Έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ανακαλυφθεί η ταυτότητα αυτών των ανίερων βανδάλων. Μπορεί να είναι «αγανακτισμένοι» των hot spots, ίσως όμως πίσω από τους σπασμένους μαρμάρινους σταυρούς να κρύβονται και οι προβοκάτορεςπου τους ενθαρρύνουν. Όπως και να ‘χει το πράγμα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Προτού εξαντληθεί η υπομονή κάποιων «θερμόαιμων» στα hot spots, φοβάμαι ότι μπορεί να εξαντληθεί η υπομονή των τοπικών κοινωνιών, που ανέχονται καρτερικά την παρουσία τους. Και τότε θα συμβεί το κακό, το οποίο οι «υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου» θα σπεύσουν να αποδώσουν σε «ρατσιστικούς πυρήνες ακροδεξιών στοιχείων».
Ευκολάκι, ε; Να δούμε όμως πώς θα ερμηνευτούν τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών, όταν οι μισοί Χιώτες και Μυτιληνιοί θα έχουν αίφνης μεταβληθεί σε «χρυσαυγίτες».”
Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ο Χαρβαλιάς χρησιμοποιεί την έκφραση «όταν» και όχι «αν» στην εκτίμησή του για τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η πεποίθησή του για εκλογικό θρίαμβο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Χίο και την Λέσβο είναι δεδομένη.
Και πώς να μην συμβεί αυτό άλλωστε, όταν είναι ξεκάθαρο και αναμφισβήτητο ότι η μόνη Πολιτική Δύναμη που συντάσσεται με την θέληση του Ελληνικού Λαού στα δύο προαναφερθέντα νησιά είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ