Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Αντίο φίλε και Συναγωνιστή Γρηγόρη


Αντίο φίλε και Συναγωνιστή Γρηγόρη
Πρωινό Κυριακής, ένας κύριος ευθυτενής, αυστηρός και αεικίνητος ξεσηκώνει με μία ντουντούκα τους κατοίκους έξω από τον Άγιο Μελέτιο στα Σεπόλια. Οι νεολαίοι τον παραδέχονται: «Γέμισε μόνος του όλη την περιοχή με φυλλάδια»Είναι η ψυχή της συγκέντρωσης. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Όλα αυτά τα χρόνια, από τις ημέρες της ραγδαίας ανόδου της Χρυσής Αυγής, μέχρι την σκληρή περίοδο των διώξεων, σε όλες τις μεγάλες πολιτικές μάχες, ο Γρηγόρης ήταν πάντα εκεί.
Πάντα στην πρώτη γραμμή. Πάντα πρώτος στις συγκεντρώσεις και τις πορείες. Πάντα πρωτοπόρος σε κάθε δράση. Πολλές φορές ήταν ο ίδιος η δράση: φορτωμένος εκατοντάδες εφημερίδες και φυλλάδια έφευγε μόνος από την Τοπική Οργάνωση Αθηνών και μέσα σε λίγες ώρες είχε γεμίσει τα πάντα σε ολόκληρες συνοικίες: Κολωνό, Σεπόλια, Άγιο Παύλο.
Στη μεγάλη μάχη για την Αθήνα το 2014, τότε που ένα ολόκληρο καθεστώς κατεδίωκε το Εθνικιστικό Κίνημα και πολλοί είχαν λιγοψυχήσει, ο Γρηγόρης ύψωνε ψηλά τη σημαία και βάδιζε εμπρός.
Και ήταν μεγάλη η χαρά του, όταν στην ίδια του γειτονιά, στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα Αθηναίων, η Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτη. Υπόσχεση δίνουμε στον φίλο και συναγωνιστή Γρηγόρη, πως η Χρυσή Αυγή θα έρθει μια μέρα πρώτη σε όλη την Ελλάδα.
Το μεσημέρι της Παρασκευής η γενναία, νεανική καρδιά του συναγωνιστή μας σταμάτησε να χτυπά. Έμεινε όμως ζωντανή η ανάμνηση των αγώνων και των μεγάλων στιγμών. Των δράσεων σε όλους τους δρόμους και τις συνοικίες της Αθήνας. Των συγκεντρώσεων με τις χιλιάδες σημαίες και τους αναμμένους πυρσούς.
Αόρατη, αλλά αισθητή, η ψυχή του φίλου μας και συμμαχητή Γρηγόρη θα είναι πάντα εκεί, στην πρώτη γραμμή του Αγώνα για Πατρίδα και Ελευθερία.
Η.Κ. - 27.11.2016