Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

«Σύντροφοι» καρφώνουν τους «αντιρατσιστές» που διοργανώνουν τις αντισυγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής ως συνεργάτες του τουρκόφιλου DEB


«Σύντροφοι» καρφώνουν τους «αντιρατσιστές» που διοργανώνουν τις αντισυγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής ως συνεργάτες του τουρκόφιλου DEB
Επειδή δεν είναι δυνατόν να σβηστούν από την μνήμη κάθε Συνειδητοποιημένου Έλληνα οι θλιβερές εικόνες του καψίματος της Ελληνικής Σημαίας από κάποιους αλήτες, επανερχόμαστε στο θέμα και το επαυξάνουμε. Είχαμε αναφερθεί ξανά στο γεγονός ότι ένας εκ των πρωταγωνιστών του εμπρησμού της Ελληνικής Σημαίας φορούσε δίκην μανδύα ένα κουρελόπανο, το οποίο απεικόνιζε το έμβλημα μιας συγκεκριμένης «αντιρατσιστικής» οργάνωσης. Λέγαμε τότε ότι «Δεν γνωρίζουμε (και δεν μας ενδιαφέρει) αν οι εν λόγω “αντιρατσιστές” θα βγάλουν κάποια ανακοίνωση καταδίκης του εμπρησμού της Ελληνικής Σημαίας».

Τελικά, η συγκεκριμένη οργάνωση (ΚΕΕΡΦΑ) έβγαλε μια ανακοίνωση, η οποία δεν αναφέρει το παραμικρό για το αισχρό περιστατικό με την βεβήλωση της Ελληνικής Σημαίας. Ούτε καταδικάζει τον εμπρησμό, ούτε διαψεύδει ότι ο συγκεκριμένος αλήτης είναι μέλος της. Και όμως, καμιά αρμόδια αρχή δεν έχει κινηθεί για να ζητήσει έστω και εξηγήσεις από τους υπεύθυνους αυτής της οργάνωσης, για το πώς δηλαδή το πανί τους βρέθηκε να κοσμεί την πλάτη του εμπρηστή και γιατί δεν παίρνουν σαφή θέση για το συγκεκριμένο συμβάν.
Υπάρχουν, όμως, και άλλα «κατορθώματα» των εν λόγω ανθελλήνων, τα οποία αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από άλλους αριστεριστές για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ χειρότερα με το τουρκόφιλο κόμμα DEB! Ως γνωστόν, η θλιβερή, παρακμιακή και περιθωριακή αυτή «αντιρατσιστική» ομαδούλα (η οποία αποτελεί μετωπικό σχήμα μιας συγκεκριμένης συνιστώσας του ακροαριστερού μορφώματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετείχε στην αντισυγκέντρωση των «αντιφασιστών» στην Κομοτηνή πριν από λίγο χρονικό διάστημα. Έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον το «κράξιμο» που τρώνε από άλλους «συντρόφους» για την στάση τους στην συγκεκριμένη συγκέντρωση, καθώς και τις επαφές τους.
Η πρώτη «μπηχτή» έρχεται από την εφημερίδα «Πριν», που ανήκει στο ΝΑΡ (άλλη συνιστώσα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ), στην οποία γράφονται τα εξής: “Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει σαφή θέση, αποτυπωμένη στην Πολιτική Απόφαση της 3ης Συνδιάσκεψης (Μάρτης 2016), για την συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν «το κύριο κέντρο προώθησης της επίθεσης για την επιβολή των μνημονίων». Αντίστοιχα η Απόφαση για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θέτει σαν ανάγκη «την αποκάλυψη των ελιγμών της ηγεσίας του, τον πλήρη διαχωρισμό από τα πολιτικοσυνδικαλιστικά του μορφώματα, την άρνηση για οποιαδήποτε συμμαχία σε οποιοδήποτε επίπεδο με την ηγεσία του ή τμήματά της». Δεδομένου ότι το ΣΕΚ διαφωνεί με αυτά, είναι αναμενόμενη και θεμιτή η συμβολή του στη σχετική συζήτηση. Είναι όμως απαράδεκτο και αντισυντροφικό να προβοκάρεται η δημόσια παρέμβαση τριών μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης που υπερασπίζονται την Πολιτική Απόφαση, επειδή τάχα αξιοποιούνται από την ακροδεξιά! Τόσο σίγουρη είναι η Εργατική Αλληλεγγύη ότι δεν αξιοποιείται η στάση του ΣΕΚ, όταν λχ εμφανίζεται με πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων; Βοηθά τη συζήτηση η λαθροχειρία να καταγράφονται τα τρία μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης σαν μέλη του ΝΑΡ, ενώ είναι γνωστό ότι δεν ισχύει για όλους, ώστε να εμφανιστεί η διαφοροποίηση του ΣΕΚ σαν καυγάς οργανώσεων; Παραπέρα είναι απαράδεκτη η επίκληση σαν απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης ενός κειμένου που απηχεί θέσεις ΣΕΚ και δε συζητήθηκε σε συλλογικές διαδικασίες”.
Πολύ σοβαρότερα είναι τα πράγματα, όπως παρουσιάζονται στην εφημερίδα «Προλεταριακή Σημαία» του ΚΚΕ(μ-λ), στην οποία γράφονται σχετικά με την «αντιφασιστική κινητοποίηση στην Ξάνθη» και τα εξής: «Η ΚΕΕΡΦΑ, με το μονοσήμαντο “όχι στα γραφεία της ΧΑ” και χωρίς καμία αναστολή, προχώρησε σε ανοιχτή συνεργασία με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και τη Νεολαία του, αλλά και με μια λογική αντιπαράθεσης μόνο με τον “δικό μας” εθνικισμό, εξήρε τη συμμετοχή του εθνικιστικού DEB στη συγκέντρωσή της».
Με απλά λόγια, υπήρχε ανοιχτή συνεργασία της ΚΕΕΡΦΑ με το ανοιχτά τουρκόφιλο DEB, όπως καταγγέλλουν άλλοι αριστεριστές. Και η θέση της ΚΕΕΡΦΑ (και του ΣΕΚ) ποια είναι σ’ όλα αυτά; Από την φυλλάδα τους «Εργατική Αλληλεγγύη» μεταφέρουμε (με κάθε αίσθημα αηδίας) το παρακάτω απόσπασμα κειμένου: «Δείγμα της απομόνωσης στην οποία βρέθηκαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αποτελεί η εκστρατεία λάσπης κατά της ΚΕΕΡΦΑ που αναπαράγουν φασιστοφυλλάδες στα σάιτ τους στη Ξάνθη. Συγκεκριμένα η τοπική εφημερίδα Μαχητής, γνωστή για τις ακροδεξιές της θέσεις, δημοσίευσε στο σάιτ της σχόλιο για δήθεν “κοινό σχέδιο” της ΚΕΕΡΦΑ και “ανοιχτή συνεννόηση και συνεργασία με τον κυβερνητικό μηχανισμό” και “φιλοΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ” αλλά και για "συνεργασία" με το Εθνικιστικό DEB των...Γκρίζων Λύκων”. 
Το λυπηρό είναι ότι αυτό το φασιστικό λασπογράφημα βασίστηκε σε ανακοίνωση τριών μελών του ΝΑΡ, την οποία μάλιστα αναδημοσίευσε αυτούσια. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση καταγγέλλει την ΚΕΕΡΦΑ ότι: “εσκεμμένα διαμόρφωσε ρηχό πολιτικό περιεχόμενο ώστε να χωρά το κυβερνόν κόμμα (!) και η νεολαία του”, καθώς και για “ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το εθνικιστικό DEB, όσο και με ανθρώπους που υποδαυλίζουν εθνικιστικά πάθη στην περιοχή”. Στη συνέχεια προχώρησαν να περάσουν ψήφισμα καταγγελίας της ΚΕΕΡΦΑ από το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών με ψήφους των ΕΑΑΚ και της ΠΑΣΠ!».
Και λίγο πιο κάτω βρίσκεται το αποκορύφωμα (της αηδίας), καθώς διαβάζουμε τα εξής: «Το DEB είναι το κόμμα που η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας ψήφισε στις ευρωεκλογές του 2014, όχι γιατί είναι ένα νεοφιλελεύθερο (φιλο-ΕΕ) κόμμα, ούτε -πολύ περισσότερο- γιατί είναι “εθνικιστικό”, αλλά γιατί υπερασπίζεται τα δικαιώματα της μειονότητας όπως αυτό του αυτοπροσδιορισμού. Αναδεικνύει τις επιθέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων (κλεισίματα μειονοτικών σχολείων, ρατσιστικός νόμος αποκλεισμού δασκάλων της μειονότητας από τα μειονοτικά σχολεία) που, δυστυχώς, πολλές φορές κομμάτια της αριστεράς, με φωτεινή εξαίρεση την ΚΕΕΡΦΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποτιμούν».
Αυτό είναι, λοιπόν, το αληθινό πρόσωπο των ανοιχτά συνεργαζόμενων με το δημιούργημα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής (σε τέτοιον προκλητικό βαθμό, ώστε να «κράζονται» από άλλους «συντρόφους»), αλλά και φερόμενων ως «ουρές» του ΣΥΡΙΖΑ (κάποτε την δεκαετία του ’90 ήταν του ΠΑΣΟΚ).
Είναι επομένως απολύτως κατανοητό γιατί αυτοί οι ανθέλληνες και συνεργάτες του DEB επιχειρούν να δημιουργούν κάθε παράνομη αντισυγκέντρωση εναντίον των νόμιμων εκδηλώσεων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Οι αρνητές της καταδίκης του εμπρησμού της Ελληνικής Σημαίας και συνεργάτες του τουρκόφιλου σχηματισμού DEB δείχνουν γιατί τρέμουν και μισούν τόσο πολύ την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ