Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Συνέντευξη Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στο Extra TV Κύπρου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή παρενέβη τηλεφωνικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Extra TV Κύπρου.
Ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος σχολίασε αρχικά την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, θυμίζοντας την ρήση του αείμνηστου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου: "παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα".

Σημείωσε την κακή στάση του τούρκων που αρνούνται να αποσύρουν τα στρατεύματα κατοχής, καθώς και του ΟΗΕ που δεν εφαρμόζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που χαρακτηρίζουν το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Υπογράμμισε πως στην παρούσα φάση ευτυχώς δεν υπάρχει "λύση", γιατί αυτό θα ήταν ένα σχέδιο Ανάν που θα οδηγούσε στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου.
Για την κίνηση του Νίκου Αναστασιάδη να μην συναντήσει τον Αρχηγό της τρίτης πολιτικής δύναμης στην Ελλάδα, ο Ν. Μιχαλολιάκος τόνισε πως είναι επιλογή του Αναστασιάδη να συνομιλεί με τους πολιτικούς απογόνους αυτών που πρόδωσαν τον Αγώνα της ΕΟΚΑ και όχι με τους Έλληνες Εθνικιστές.
Επανέλαβε πως η λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είναι κατ΄ ουσία διχοτόμηση και ότι η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη. Σημείωσε ακόμη πως ο Πρόεδρος της Κύπρου δεν πρέπει να συνομιλεί με τον Ακιντζί, γιατί έτσι τον αναβαθμίζει, αλλά να στέλνει έναν κατώτερο αξιωματούχο για τις διαπραγματεύσεις.
Τέλος, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος - Κύπρου και η Μεγαλόνησος να ενωθεί με την μητέρα Ελλάδα.