Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Στοιχεία ΕΣΡ: H ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει μικρότερη προβολή στα ΜΜΕ ακόμα και από την ΔΗΜΑΡ του 0,49%!


Στην εφημερίδα «Το Παρόν» κάτω από τον τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν τα πρωτεία στην TV!» γράφονται τα εξής:
«Τα στοιχεία της πολιτικής πολυφωνίας που παρέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στη Βουλή, λίγο πριν αποφασισθεί η νέα σύνθεσή του, κρύβουν εκπλήξεις για τις επιλογές των τηλεοπτικών σταθμών. Η έκθεση πολιτικής πολυφωνίας αφορά το διάστημα από 1η Απριλίου έως και 30 Ιουνίου 2016 και περιλαμβάνει τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές. Όπως προκύπτει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει τη μερίδα του λέοντος στην προβολή σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, με ποσοστά από 37% έως και 53,2%, ενώ η ΝΔ κυμαίνεται από 21,4% έως και 26%.

Για τα άλλα πολιτικά κόμματα η προβολή τους στην τηλεόραση δεν είναι ανάλογη της εκλογικής τους δύναμης. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, για παράδειγμα έχει ποσοστά (4,8%-9%) υψηλότερα από του ΚΚΕ (3,2%-4,9%) και των ΑΝΕΛ (3,1%-4,2%).
Η μη τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας φαίνεται καλύτερα στα στοιχεία που αφορούν τις εμφανίσεις πολιτικών στελεχών. Τα κανάλια καλούν σε ποσοστό από 27,8% έως και 44,9% εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και από 22,1% έως και 24,4% εκπροσώπους της ΝΔ. Το κόμμα που ακολουθεί και πάλι είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7,6%-12,4%! Αμέσως μετά τα κανάλια προτιμούν τους εκπροσώπους από το Ποτάμι (5,1%-8,5%), το ΚΚΕ (3%-7,3%) και την Ένωση Κεντρώων (3,5%-5,5%).»
Αυτό το οποίο δεν αναφέρει «Το Παρόν» είναι τα ποσοστά προβολής που έχει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τα οποία όχι μόνο δεν αναλογούν στην Τρίτη θέση που της έχει δώσει σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές) ο Ελληνικός Λαός, αλλά παραπέμπουν σε σχεδόν μηδενικά ποσοστά.
Επομένως, η «μη τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας», όπως γράφει η εν λόγω εφημερίδα, φαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρα αρνητικό τρόπο στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η οποία έχει μικρότερη αντιπροσώπευση στα τηλεοπτικά κανάλια ακόμη και από την εντελώς ανύπαρκτη ΔΗΜΑΡ, η οποία την τελευταία φορά που επιχείρησε να κατέβει μόνη της σε εκλογική αναμέτρηση έλαβε 0,49% …
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ