Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Οι ομιλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το “φιλοδώρημα” της κυβέρνησης στους συνταξιούχους - 5 ΒΙΝΤΕΟ

Οι ομιλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το “φιλοδώρημα” της κυβέρνησης στους συνταξιούχους - 5 ΒΙΝΤΕΟΣτην συζήτηση για το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης με τον πομπώδη τίτλο "Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις" οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φανέρωσαν για ακόμη μια φορά το ψηφοθηρικό και κατ' ουσίαν υποκριτικό ενδιαφέρον της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ, που στην πραγματικότητα ακολουθεί πιστά μια άκρως μνημονιακή πολιτική, εφαρμόζοντας τις προσταγές των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος του Ελληνικού Λαού. 
Ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης κατήγγειλε από βήματος βουλής τις πρακτικές της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ, που ενώ ακολουθούν μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, φροντίζουν παράλληλα να παραπλανούν τον ελληνικό λαό. Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν αποτελεί άλλωστε πρωτοτυπία της κυβέρνησης, αλλά στην ουσία πρόκειται για κοινοτική δέσμευση.
Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος τόνισε ότι είναι ντροπή να τίθενται τέτοιου είδους «ανακουφιστικές» νομοθεσίες προς ψήφιση, διότι είναι φανερή η ένδεια στην οποία έχουν φτάσει οι Έλληνες πολίτες. Την στιγμή που τα στελέχη της κυβέρνησης Σύριζα ακολουθούν πιστά τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, φροντίζουν να προσφέρουν «ψίχουλα» στους πολίτες, τα οποία φυσικά και προέρχονται από περικοπές και μειώσεις συντάξεων.
Ο Συναγωνιστής Γιάννης Σαχινίδης τόνισε τον πόλεμο που δέχεται η Χρυσή Αυγή από το σύνολο του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» ενώ όσον αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου επεσήμανε πως δεν αποτελεί παρά ένα ξεροκόμματο προς τους Έλληνες πολίτες. Ο βουλευτής Πέλλας αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ ακολουθεί κατά γράμμα μια σκληρή μνημονιακή πολιτική, όπου νομοσχέδια όπως το συγκεκριμένο αποσκοπούν στην ψηφοθηρική εξαπάτηση και τον αποπροσανατολισμό των πολιτών.
Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος τόνισε ότι τόσο ο Σύριζα όσο και η ΝΔ ακολουθούν ταυτόσημη μνημονιακή πολιτική εφαρμόζοντας στην χώρα τις επιταγές των διεθνών δανειστών. Όσο δε αφορά το εν λόγω νομοσχέδιο πρόκειται στην ουσία για τον αποπροσανατολισμό των Ελλήνων από την σκληρή πραγματικότητα, με τα υψηλά ποσοστά φτώχειας, ανεργίας, την συρρίκνωση των ασφαλιστικών ταμείων και τα εμπόδια που τίθενται στους ελεύθερους επαγγελματίες. 
Ο βουλευτής Κερκύρας Γιάννης Αϊβατίδης τόνισε ότι ο Σύριζα ακολουθεί μια άκρως υποκριτική και διφυή πολιτική, ακολουθώντας μεν τις μνημονιακές προσταγές, παρουσιάζοντας δε δήθεν «ανακουφιστικά» νομοσχέδια για τους χτυπημένους από την οικονομική κρίση Έλληνες πολίτες. Πέραν αυτών, ο Συναγωνιστής έθιξε την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης όσον αφορά το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, όπου οι συνέπειες της πολιτικής των «ανοικτών συνόρων» επεκτείνονται πέρα από τα σύνορα της χώρας, σε ολόκληρη την Ευρώπη.