Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Ε, ρε μεγαλεία: Προσκεκλημένος από όλες τις μπανανίες της Λατινικής Αμερικής ο Τσίπρας - Το κακό είναι ότι θα γυρίσει!


Ε, ρε μεγαλεία: Προσκεκλημένος από όλες τις μπανανίες της Λατινικής Αμερικής ο Τσίπρας - Το κακό είναι ότι θα γυρίσει!
Διαρροές προς τα ΜΜΕ έκαναν οι περιβόητοι «κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου», σχετικά με το ταξίδι κομμουνιστικού τουρισμού, με έξοδα του Ελληνικού Λαού, του Τσίπρα στην Κούβα.
Προσπαθώντας να παρουσιάσουν κάτι θετικό από το φιάσκο της επισκέψεως του πρωθυπουργού στην Κούβα, επίσκεψη την οποία απέφυγαν όλοι ανεξαιρέτως οι ευρωπαίοι ηγέτες, αλλά και ο Ομπάμα, βγάλανε σενάριο ότι στην Κούβα ο Τσίπρας έλαβε προσκλήσεις να παρευρεθεί και σε άλλες χώρες.

Σας παραθέτουμε την... διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου:
"1. Συνάντησε τον  ιστορικό ηγέτη των Σαντινίστας, και πρόεδρο της Νικαράγουα (επανεξελέγη θριαμβευτικά στις 7 Νοεμβρίου 2016), Ντανιέλ Ορτέγκα. Ο Ορτέγκα, που γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα μας, καθώς ήδη από τη δεκαετία του 1980 είχε στενές σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου, κάλεσε τον Τσίπρα να επισκεφθεί τη Νικαράγουα.
2. Μίλησε με τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, έναν από τους μεγάλους Λατινοαμερικάνους προοδευτικούς ηγέτες. Ο Κορέα τόνισε πόση σημασία έχει η παρουσία Τσίπρα  στην Κούβα, για όλη τη Λατινική Αμερική. Χαρακτηριστικά του είπε: «Αλέξη, κρατάτε γερά, είσαι το στήριγμα στην Ευρώπη του προοδευτικού κόσμου της Λατινικής Αμερικής!»
3. Επίσης, συζήτησε με μια ακόμα μορφή της αριστερής Λατινικής Αμερικής, τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες. Η συνομιλία τους ήταν εγκάρδια και αναλυτική, για τα ζητήματα της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, και κατέληξε –και αυτή– σε πρόσκληση για επίσκεψη Τσίπρα στη Βολιβία.
4. Ο Τσίπρας μίλησε αρκετή ώρα, καθώς κάθονταν δίπλα δίπλα στην τελετή, και με τον πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο. Συζήτησαν για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Αμερική και τον πλανήτη με την εκλογή Τραμπ, ενώ ο Μεξικάνος πρόεδρος κάλεσε και αυτός τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Μεξικό."
Τώρα τι «προοδευτικός κόσμος» είναι όλες αυτές μπανανίες, που οι περισσότερες από αυτές – παρεμπιπτόντως – είναι και δικτατορίες; Βολιβία, Μεξικό, Ισημερινός, Νικαράγουα, Σαντινίστας και όλα τα ρετάλια του λατινοαμερικανικού αριστερισμού προσκάλεσαν τον Τσίπρα να τους επισκεφτεί. Το κακό είναι πως ό,τι κι αν κάνει εν τέλει θα επιστρέψει να συνεχίσει να μας βασανίζει.