Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Κόπηκε ο «Επιτάφιος» του Περικλέους από την Γ’ Λυκείου: Για να μην καταλαβαίνουν τα ελληνόπουλα τις ανοησίες των πολιτικάντηδων όταν μιλάνε περί Δημοκρατίας...


Κόπηκε ο «Επιτάφιος» του Περικλέους από την Γ’ Λυκείου: Για να μην καταλαβαίνουν τα ελληνόπουλα τις ανοησίες των πολιτικάντηδων όταν μιλάνε περί Δημοκρατίας...
Πολύς ο λόγος περί «δημοκρατίας». Ακόμα και ο Ομπάμα στον περιβόητο λόγο του στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έκανε λόγο περί «δημοκρατίας» και σύσσωμο το μιντιακό κατεστημένο «ανατρίχιασε» από την αναφορά στην Ελλάδα.

Παράλληλα διαβάζουμε στην σημερινή εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι υπογράφηκε κείμενο-κόλαφος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων, οι οποίοι αντιδρούν στην υποβάθμιση των Ανθρωπιστικών Σπουδών, με αφορμή την κατάργηση της διδασκαλίας του «Επιταφίου» του Περικλή στη Γ' λυκείου, επί υπουργίας Νίκου Φίλη.
Παρά το γεγονός ότι η επιστολή των Φιλολόγων τονίζει ότι «την ώρα που υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα της καλλιέργειας της ιδέας της Δημοκρατίας στις συνειδήσεις των νέων, κρίνεται σκόπιμη η κατάργηση της διδασκαλίας του “Επιταφίου” του Περικλή»η κατάργηση της διδασκαλίας του λόγου του Περικλέους, όπως αυτός διασώζεται από τον Θουκυδίδη, είναι στην πραγματικότητα συνεπής με την Νέα Τάξη Πραγμάτων και το πολίτευμα που αυτή πρεσβεύει.
Ο Επιτάφιος του Περικλέους, σύμφωνα με τα ειωθότα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, είναι ένα αγιάσμα ρατσιστικών απόψεων, που σαφέστατα πρέπει να καούν στις αντιρατσιστικές πυρές. Συγκεκριμένα, στην εποχή του “Refugees Welcome” δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος Θουκυδίδης και κάποιος Περικλής και να κάνουν σαφή διάκριση μεταξύ Ελλήνων και Βαρβάρων, αλλά και νύξη στον αυτοχθονισμό των Ελλήνων.
Ειδικότερα αναφέρεται στο "ρατσιστικό" αυτό κείμενο:
«Θὰ μιλήσω πρῶτα πρῶτα γιὰ τοὺς προγόνους μας... Γιατὶ δὲν ὑπῆρξαν οὔτε μία στιγμή, κατὰ τὴν ὁποία νὰ ἔπαυσαν νὰ κατοικοῦν τὴν χώρα αὐτή, καὶ χάρις στὴν ἀνδρεία τοὺς διαφύλατταν τὴν ἐλευθερία της ἀπὸ γενεὰ σὲ γενεὰ μέχρι τῶν ἡμερῶν μας καὶ μᾶς τὴν παράδωσαν ἐλεύθερη... Ἀπὸ ὅλα δὲ αὐτὰ ἐγὼ ὅσα μὲν ἀναφέρονται σὲ πολεμικὰ κατορθώματα, μὲ τὰ ὁποῖα ἔγινε ἡ κάθε μιὰ κατάκτηση, ἢ ἀφοροῦν τὴν ἐνεργητικότητα, μὲ τὴν ὁποία ἀποκρούσαμε, εἴτε ἐμεῖς οἱ σημερινοὶ εἴτε οἱ πρόγονοί μας, τοὺς ἑκάστοτε ἐπελθόντες ἐναντίον μας Βαρβάρους ἢ Ἕλληνες, ὅλα αὐτά, θὰ τὰ παραλείψω, γιατὶ δὲν ἐπιθυμῶ νὰ ἀπεραντολογῶ ἐνώπιον ἀνθρώπων, οἱ ὁποῖοι τὰ γνωρίζουν.» - Θουκυδίδης Β 36
Πέραν αυτού το γεγονός ότι η Δημοκρατία των Αρχαίων Αθηνών θεωρούσε πολίτη μονάχα όποιον ήταν και από τους δύο γονείς Αθηναίος (ρατσισμός!) και είχε ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία! Συνεπώς, η κατάργηση της διδασκαλίας αυτού του ρατσιστικού κειμένου, το οποίο απηχεί τις απόψεις μίας τέτοιας κοινωνίας, όπως η αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία, σαφέστατα δεν συνάδει με τις «πολιτικά ορθές» διδαχές, που θέλει να διοχετεύσει στην Ελληνική Νεολαία ο Σύριζα, η Νέα Δημοκρατία (ας μην ξεχνάμε ότι οι ψευτοδεξιοί ήταν οι πρώτοι που έβαλαν τον ανθελληνισμό στα σχολεία με το βιβλίο της Ρεπούση) και τα αφεντικά τους, δηλαδή ο Σόρος και η υπόλοιπη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Κώστας Αλεξανδράκης
Υ.Γ.: Μην σας φαίνονται ακραία και υπερβολικά τα όσα γράφονται παραπάνω: ήδη στις ΗΠΑ αφαίρεσαν από σχολικές βιβλιοθήκες λογοτεχνικά έργα που κρίθηκαν "ρατσιστικά", ενώ δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που άναβε η συζήτηση στην Ελληνική Βουλή για το ρατσιστικό ποίημα του Σολωμού "Ύμνος Εις την Ελευθερία", που οι δύο πρώτες στροφές του αποτελούν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο!