Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Παραλήρημα εναντίον των συνταξιούχων από τη νεοφιλελεύθερη ξαδέρφη του Κυριάκου Μητσοτάκη


Παραλήρημα εναντίον των συνταξιούχων από τη νεοφιλελεύθερη ξαδέρφη του Κυριάκου Μητσοτάκη
Τα όσα απίστευτα θα διαβάσετε παρακάτω δεν αποτελούν προϊόν «τρολαρίσματος», αλλά υπαρκτές δηλώσεις: «Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την ανέχεια δεν είναι να πάρεις μια μερίδα του πληθυσμού, η οποία έχει βελτιώσει τη θέση της τα τελευταία χρόνια, που είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 65, και να πεις «σας δίνω ένα δωράκι άπαξ». Διότι, εν τω μεταξύ, πριν από την κρίση, οι ηλικιωμένοι ήταν πραγματικά η ομάδα του πληθυσμού που είχε το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας. Στη διάρκεια της κρίσης άλλαξε αυτό. Οι ηλικιωμένοι συγκράτησαν κάπως τα εισοδήματά τους και η φτώχεια έπεσε στις οικογένειες με παιδιά και ανεργία. Όταν, λοιπόν, συμβαίνει αυτό, δεν μπορείς να  πεις «θα τα δώσω στη γιαγιά να τα δώσει στην εγγονή» γιατί δεν μπορεί να γίνεται έτσι η κοινωνική πολιτική».

Τα λεγόμενα αυτά ανήκουν στην Αντιγόνη Λυμπεράκη, ξαδέρφη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ενταγμένη (μέχρι στιγμής) στο ποταμίσιο μόρφωμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Το γεγονός, δε, ότι είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δίνει μια άλλη εκδοχή της γνωστής ρήσης «καθηγητές τρεις και εχάθη η Πατρίς».
Είναι, πραγματικά, ασύλληπτος ο τρόπος σκέψης της συγκεκριμένης ιέρειας του νεοφιλελευθερισμού. Επιχειρηματολογεί σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι συνταξιούχοι μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα εισοδήματά τους, την ίδια στιγμή που από την έναρξη της κρίσης οι συντάξεις τους έχον μειωθεί 13 φορές, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών καταργήθηκαν, ενώ το ΕΚΑΣ αποτελεί μια ανάμνηση του παρελθόντος.
Με σχεδόν δεδομένο ότι η συγκεκριμένη κυρία θα αποτελέσει κι αυτή μέρος από τα απόνερα του Ποταμιού που θα καταλήξουν στον πολιτικό βόθρο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, προφανώς βλέπουμε μια εικόνα από το πολύ κοντινό μέλλον για το πώς αντιλαμβάνεται «η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» το μέλλον (και) των συνταξιούχων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ