Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Οι Ρώσοι διώχνουν τους τζιχαντιστές από την Παλμύρα - Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στο Χαλέπι με τους ισλαμιστές


Οι Ρώσοι διώχνουν τους τζιχαντιστές από την Παλμύρα - Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στο Χαλέπι με τους ισλαμιστές
Oι τζιχαντιστές της ISIS έφτασαν στις πύλες της Παλμύρας στην επαρχία της Χομς, απ΄ όπου εκδιώχθηκαν πριν από 9 περίπου μήνες. Οι τζιχαντιστές πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες μια επίθεση στην πόλη που ανήκει στην παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά της Unesco.  

Ρωσικά βομβαρδιστικά που επιχειρούσαν ασταμάτητα κατά τη διάρκεια της νύχτας τους ανάγκασαν να αποσυρθούν. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από την αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία έθεσαν χθες Σάββατο και πάλι υπό τον έλεγχό τους, έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς από τη ρωσική αεροπορία.
Στην Παλμύρα ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας απώθησε όλους τους τζιχαντιστές στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Στη διάρκεια της νύχτας ο συριακός στρατός με την ενεργή υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας απώθησε όλες τις επιθέσεις των τρομοκρατών στην Παλμύρα. Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν παγιδευμένα αυτοκίνητα, άρματα μάχης και πυροβολικό», πρόσθετε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε 64 πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και κατέστρεψε 11 άρματα μάχης και οχήματα του στρατού, καθώς και 31 οχήματα που έφεραν βαρέα όπλα, ενώ σκότωσε και περισσότερους από 300 τζιχαντιστές.
Συνεχίζει τις επιχειρήσεις στο Χαλέπι ο συριακός στρατός, παρά την αναστολή των επιθέσεων που ανακοίνωσε η Μόσχα.
Στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ο συριακός στρατός, οι στρατιώτες χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό και βομβαρδίζουν από αέρος και από εδάφους. Χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν γύρω από κτίρια και ανταλλάσσουν πυροβολισμούς με τις δυνάμεις των τρομοκρατών. Τις τελευταίες εβδομάδες οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν σημαντικό κομμάτι της πόλης από τους ισλαμιστές.