Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Πλήρης μετατροπή της ΝΔ σε νεοφιλελεύθερο κόμμα: Οι μισοί καινούριοι υποψήφιοι έχουν θητεία σε Ποτάμι και Δράση


Πλήρης μετατροπή της ΝΔ σε νεοφιλελεύθερο κόμμα: Οι μισοί καινούριοι υποψήφιοι έχουν θητεία σε Ποτάμι και Δράση
Η μετατροπή της ΝΔ σε ένα πλήρες νεοφιλελεύθερο κόμμα αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση, μέσα από πολλά παραδείγματα. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από δημοσίευμα της “Real News”, το οποίο λέει τα εξής:

«Περίπου 25 πρόσωπα από τα 1.450 που έστειλαν τα βιογραφικά τους, μέχρι τώρα, πέρασαν τα κρας τεστ και θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. Άλλα 150 πρόσωπα ξεχώρισαν ως πολιτικά στελέχη, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε τομείς του κοινοβουλευτικού έργου και πιθανόν σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού αν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές. Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τα πρώτα 500 στελέχη που αξιολογήθηκαν. Η διαδικασία συνεχίζεται. Το 42% δεν είναι μέλη της Ν.Δ. Αρκετά προέρχονται από το Ποτάμι και τη Δράση, σύμφωνα με το ηγετικό επιτελείο του Μοσχάτου».
Με απλά λόγια, από το δημοσίευμα της “Real News” φαίνεται ξεκάθαρα ότι μέχρι στιγμής, στους υποψήφιους βουλευτές, καθώς και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον κοινοβουλευτικό τομέα και τον κρατικό μηχανισμό, θα είναι άτομα τα οποία έχουν προηγούμενη θητεία σε ακραιφνή νεοφιλελεύθερα σχήματα – μορφώματα, όπως το Ποτάμι και η Δράση.
Αποτελεί (και) αυτό το περιστατικό μια σαφή ένδειξη του τρόπου με τον οποίο πρόκειται να κυβερνήσει η ΝΔ. Έχοντας κάνει μια ολοκληρωτική πλεύση προς τον νεοφιλελευθερισμό, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ενισχύσει στο έπακρο τόσο τον εθνομηδενιστικό πολυπολιτισμό όσο και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, που από κοινού ενστερνίζεται η πιο «προχωρημένη» εκδοχή του φιλελευθερισμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ