Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Συνεχής η άνοδος για την Χρυσή Αυγή - Αδιαμφισβήτητη τρίτη πολιτική δύναμη!


Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Συνεχής η άνοδος για την Χρυσή Αυγή - Αδιαμφισβήτητη τρίτη πολιτική δύναμη!
Όσο και αν αποκλείουν και αν φιμώνουν την Χρυσή Αυγή, οι Έλληνες Εθνικιστές συνεχίζουν να διευρύνουν την επιρροή και την απήχησή τους στην Ελληνική κοινωνία. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το επιβεβαιώνουν οι συστημικές δημοσκοπήσεις που δεν μπορούν να κρύψουν την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε πριν λίγο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τα κόμματα λαμβάνουν:
ΝΔ 32%
Σύριζα 16%
Χρυσή Αυγή 8%
ΚΚΕ 6%
Πασόκ 5,5%
Πλεύση Ελευθερίας 3%
Λεβέντης 3%
Ανέλ 2%
Ποτάμι 1,5%
Λαέν 1%
Αρχικά, να επισημάνουμε πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος καταγράφει άνοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας από την προηγούμενη μέτρηση και παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση με ξεκάθαρη διαφορά από τα άλλα κόμματα και ανοδικές τάσεις.
Όσο για το ποσοστό της ΝΔ, προφανώς και δεν είναι τόσο υψηλό, αλλά είναι λογικό να υπάρχει προνομιακή μεταχείριση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το συγκρότημα Αλαφούζου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η ολική κατάρρευση της εθνομηδενιστικής κυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ και η μαζική φυγή των ψηφοφόρων προς την "αδιευκρίνιστη ψήφο".
Βασικός αποδέκτης αυτής της τεράστιας μερίδας απογοητευμένων ψηφοφόρων, δεν θα είναι η μνημονιακή ΝΔ που θα συνεχίσει το ίδιο πρόγραμμα των τοκογλύφων δανειστών, αλλά η Χρυσή Αυγή!