Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Έρχεται «λουκέτο» στον ΔΟΛ: Δεν κυκλοφορούν τα “Νέα” και το “Βήμα”, ενώ σίγησαν και οι ιστοσελίδες του


Έρχεται «λουκέτο» στον ΔΟΛ: Δεν κυκλοφορούν τα “Νέα” και το “Βήμα”, ενώ σίγησαν και οι ιστοσελίδες του
Ο άλλοτε κραταιός Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής. Από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας «κατέβασε ρολά».
Οι υπάλληλοι του αποφάσισαν στη χθεσινή γενική συνέλευση να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους κάποια χρήματα, τουλάχιστον το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου συν το δώρο των Χριστουγέννων. Μέχρι τότε δεν θα εκδίδονται οι εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα της Κυριακής», στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» θα μεταδίδεται μόνο μουσική, ενώ δεν θα ανανεώνονται οι ιστοσελίδες «tanea.gr», «tovima.gr» και «in.gr». Φυσικά, δεν θα κυκλοφορήσει και κανένα από τα περιοδικά του Συγκροτήματος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν: «Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α΄ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016».
Ο ΔΟΛ αποτελεί αυτό που ονομάζουμε «ναυαρχίδα» των καθεστωτικών ΜΜΕ στην περίοδο της Μεταπολίτευσης. Χρησιμοποιούσε την επιρροή του για να κατευθύνει στην πολιτική κατάσταση της Χώρας σε συγκεκριμένα πλαίσια και οι εκάστοτε κυβερνήσεις «όφειλαν» να είχαν την συναίνεσή του σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Βεβαίως, ο ΔΟΛ στάθηκε (κι αυτός) στην πρώτη γραμμή της συγκρότησης του λασπολογικού μετώπου κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Συκοφάντησε ασύστολα, «προφήτεψε» το τέλος του Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (μιλώντας για την «δύση» της), η ροή όμως των γεγονότων έδειξε ότι αυτός είναι τώρα που βρίσκεται κρατημένος στην ζωή με… τεχνική υποστήριξη. Όπως δείχνουν τα πράγματα, «το λουκέτο» μοιάζει ως μια  μη αναστρέψιμη κατάσταση για έναν όμιλο με πακτωλό χρημάτων να ρέει όλα αυτά τα χρόνια στις τσέπες των υπευθύνων του, ο οποίος όμως θα υποκύψει στον νόμο της φθοράς. Γιατί τι να το κάνεις όταν έχεις χρήματα, αλλά δεν έχεις ψυχή;
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, την οποία με τόσο άθλιο και ανέντιμο τρόπο πολέμησε (και) ο ΔΟΛ, όχι μόνο άντεξε χωρίς την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση εδώ και πάνω από τρία ολόκληρα χρόνια, αλλά η πολιτική της δυναμική έχει φτάσει πλέον σε διψήφια ποσοστά, με την επιρροή της προς τον Ελληνικό Λαό να μεγαλώνει ολοένα και πιο πολύ.
Ακριβώς γιατί η Ελληνική Ψυχή της αποδεικνύει την ερμηνεία της ρήσης «Η Πίστη είναι πιο Δυνατή από την Φωτιά».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ