Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Διπλός εφιάλτης σήμερα για το κατεστημένο οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Ιταλία και Αυστρία


Διπλός εφιάλτης σήμερα για το κατεστημένο οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Ιταλία και Αυστρία
Σήμερα διεξάγονται, από το πρωί δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στην Αυστρία διεξάγεται η επαναληπτική ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές, ενώ στην Ιταλία διεξάγεται το δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση.

Στην Αυστρία θυμίζουμε ότι ο πατριώτης υποψήφιος Χόφερ είχε χάσει με οριακή διαφορά τις προεδρικές εκλογές, λόγω εκτεταμένης καλπονοθείας, προερχόμενης από το κατεστημένο. Η αποκάλυψη της νοθείας οδήγησε σε επανάληψη των εκλογών,  οι οποίες διεξάγονται σήμερα.
Στην Ιταλία ο Ρέντσι έχει προωθήσει μία σειρά συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες έχουν τεθεί σε δημοψήφισμα. Σε περίπτωση που επικρατήσει το «ΟΧΙ» ο Ρέντσι θα βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση, ουσιαστικά θα οδηγηθεί σε παραίτηση, έτσι το παγκόσμιο κατεστημένο θα χάσει ένα σταθερό σύμμαχο και η Ιταλία θα βρεθεί σε μία κατάσταση που θα οδηγήσει στην περαιτέρω αποδόμηση των συστημικών κομμάτων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η Μέρκελ κινδυνεύει με 2 «χαστούκια» από τις σημερινές κάλπες. Σε κάθε περίπτωση, επειδή το σύστημα έχει αποδείξει ότι προτίθεται να φτάσει ακόμα και στη νοθεία, ο Ευρωπαϊκός Εθνικισμός πλέον καταγράφεται ως ένα πλειοψηφικό ρεύμα που δεν γίνεται να αγνοηθεί από τους ταγούς της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι θα συνεχίσουν να μετράνε εκλογικά «χαστούκια» όσο και να καταφύγουν στη νοθεία.