Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί δεν επιβλήθηκε πρόστιμο στον Γεωργιάδη και τον Πολάκη για τις ύβρεις εντός του Κοινοβουλίου;


Γιατί δεν επιβλήθηκε πρόστιμο στον Γεωργιάδη και τον Πολάκη για τις ύβρεις εντός του Κοινοβουλίου;
Μια χιλιοειπωμένη συκοφαντία κατά του Λαϊκού Συνδέσμου από τα παπαγαλάκια του "συνταγματικού τόξου" είναι ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προσβάλουν το κοινοβουλευτικό ήθος και "ρίχνουν το επίπεδο". Ότι δηλαδή οι Έλληνες Εθνικιστές είναι αυτοί που δημιουργούν επεισόδια μέσα στην Βουλή και χρησιμοποιούν ανοίκειες εκφράσεις.

Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Σήμερα το απόγευμα ο Γεωργιάδης της ΝΔ και ο Πολάκης του Σύριζα αντάλλαξαν αρκετά "γαλλικά" μέσα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου με χαρακτηρισμούς όπως: "Σκύλε, γαϊδούρι, κότα λειράτη, παλιοψεύταρε, κτλ."
Οι εν λόγω εκφράσεις, επειδή προέρχονταν από εκπροσώπους του "συνταγματικού τόξου" ουδόλως ενόχλησαν το Προεδρείο της Βουλής που αρκέστηκε να συστήσει ψυχραιμία και να διαγραφούν οι εκφράσεις από τα πρακτικά.
Δεν είχε όμως συμβεί το ίδιο και στις 24 Ιανουαρίου του 2014, όταν ο προεδρεύων Μαρκογιαννάκης - δίχως να ζητήσει την συναίνεση του σώματος και αυθαίρετα - για την φράση "αληταράδες" που ειπώθηκε εκτός μικροφώνου από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια της επέβαλλε πρόστιμο το 1/4 της μηνιαίας κοινοβουλευτικής αποζημίωσης.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κοινοβουλευτική δημοκρατία του "συνταγματικού τόξου"! Να σημειωθεί πως στα 42 χρόνια της Μεταπολίτευσης πρόστιμο έχει επιβληθεί μόνο σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Όταν το "συνταγματικό τόξο" ανταλλάσσει ύβρεις, η Δημοκρατία κωφεύει...