Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Βίντεο - σοκ από τα “hot spot” του Σύριζα: φιλότουρκος τζιχαντιστής βασάνιζε τρίχρονο παιδί στην Χίο - Είχε φωτογραφίες πολεμικά όπλα


Βίντεο - σοκ από τα “hot spot” του Σύριζα: φιλότουρκος τζιχαντιστής βασάνιζε τρίχρονο παιδί στην Χίο - Είχε φωτογραφίες πολεμικά όπλα
Ένα ακόμη απίστευτο (όσο και βάναυσο) περιστατικό που συνέβη σε μέρος όπου διαμένουν «πρόσφυγες» δείχνει την σοβαρότητα του προβλήματος, το οποίο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Ένα βίντεο που δείχνει την κακοποίηση ενός τρίχρονου αγοριού στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο και το οποίο ευρύτατα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδήγησε στο ξετύλιγμα ενός κουβαριού που ερευνάται αν φτάνει και στην αποκάλυψη ενός τρομοκράτη που σχετίζεται με την οργάνωση ISIS.

Το βίντεο έγινε αντιληπτό χθες το πρωί από εργαζομένους του δήμου Χίου στον καταυλισμό της Σούδας και δείχνει το παιδί να κακοποιείται από έναν άνδρα του οποίου το πρόσωπο δεν φαίνεται, μέσα στην ντουζιέρα στον καταυλισμό. Συγκεκριμένα το βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε τη Δευτέρα, δείχνει το παιδί που ενώ βρίσκεται μέσα στην ντουζιέρα να δέχεται χτυπήματα, να πέφτει και ξανασηκώνεται έως ότου κάποιος τρίτος σταματά το βασανισμό του.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν, κατά δήλωσή του, 31χρονο Σύρο πρόσφυγα που υποστηρίζει ότι είναι πατέρας του παιδιού και ο οποίος ήδη κρατείται.
Ο φερόμενος ως πατέρας του παιδιού ερευνάται αν έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια Σύρων προσφύγων και χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει. Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με το βίντεο ήθελε να την πείσει (!) να περάσει και αυτή στη Χίο.
Διερευνώνται πληροφορίες, αλλά και φωτογραφίες, που δείχνουν τον συλληφθέντα οπλισμένο, σύμφωνα με τις οποίες είχε σχέσεις με την οργάνωση ISIS. Στην υπόθεση, έχουν εμπλακεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.
Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι εύλογα. Τόσο για το αν ο συγκεκριμένος βασανιστής μικρού παιδιού είναι όντως τζιχαντιστής με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την δημόσια ασφάλεια, όσο και για την ίδια την φρικιαστική πράξη του, για την οποία δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία.
Αν, πάντως, όντως ο τύπος αυτός είναι από την Συρία και δεν παριστάνει ότι προέρχεται απ’ αυτήν, είναι αντιληπτό ότι πρόκειται για έναν απ’ αυτούς που βρίσκονται απέναντι στο καθεστώς του Άσαντ, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ποιοι πολεμάνε και γιατί. Όσο για τους «αλληλέγγυους» και τους λοιπούς «αντιρατσιστές» και ψευδοανθρωπιστές είναι σίγουρο ότι θα τηρήσουν σιγή ιχθύος και για το συγκεκριμένο περιστατικό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ