Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών προς την Ελένη Ζαρούλια για TTIP και CETA: Η κυβέρνηση υπογράφει επιζήμιες για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνίες! ΒΙΝΤΕΟ


Η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια στην συζήτησή της επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Οικονομικών για την συμφωνία CETA επισήμανε αρχικά πως η εν λόγω επίκαιρη ερώτηση έχει κατατεθεί πριν 2 μήνες, αλλά η κυβέρνηση απέφευγε να απαντήσει.
Η Συναγωνίστρια τόνισε πως ο πρώην υπουργός κ. Σταθάκης έχει ήδη υπογράψει την εθνικά επιζήμια αυτή συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού, αφού η εν λόγω επικύρωση τη συμφωνίας δεν πέρασε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Παρουσίασε μάλιστα παραδείγματα όπου εθνικές κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα ύστερα από διεκδικήσεις πολυεθνικών εταιρειών ως αποτέλεσμα αυτών των επιζήμιων συμφωνιών.
Ο αρμόδιος υπουργός Παπαδημητρίου με κυνικό τρόπο παραδέχθηκε πως τέτοιου είδους συμφωνίες είναι ενδεχόμενο να επιφέρουν ζημιά στα εθνικά συμφέροντα, αλλά η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να υπογράψει για να μην είναι αποκλεισμένη!
Η Συναγωνίστρια Ζαρούλια τόνισε την παραδοχή του υπουργού Παπαδημητρίου, προερχομένου από το ΔΝΤ, ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να θυσιάσει εγχώρια συμφέροντα!
Κλείνοντας, η κα. Ζαρούλια υπογράμμισε ότι ευτυχώς η εκλογή Τραμπ θα ανατρέψει αυτές τις επιζήμιες συμφωνίες και ότι είναι όνειδος να υπάρχουν υπουργοί της κυβέρνησης που δεν γνωρίζουν ελληνικά!