Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Μαύρες γιορτές έκαναν οι καταστηματάρχες: Μεγάλη πτώση του τζίρου - Έρχονται λουκέτα!


Μαύρες γιορτές έκαναν οι καταστηματάρχες: Μεγάλη πτώση του τζίρου - Έρχονται λουκέτα!
«Μαύρες» ήταν οι φετινές γιορτές για τους καταστηματάρχες, καθώς ο τζίρος Δεκεμβρίου ήταν ο χαμηλότερος των τελευταίων ετών -κάτω των 4 δισ. ευρώ, έναντι των 4,1 δισ. ευρώ το 2015 και των 6,43 δισ. ευρώ τζίρου το 2009.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ, η συνολική πτώση του χριστουγεννιάτικου τζίρου τα χρόνια της κρίσης έφτασε το 38% και οι απώλειες εξαετίας σε χρήμα τα 2,43 δισ. ευρώ.

Βέβαια, η νέα πτώση φέτος, ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, καθώς υπήρχε μια πληθώρα φορολογικών υποχρεώσεων των Ελλήνων πολιτών, ύψους 4 δισ. ευρώ που έπρεπε να διευθετηθούν έως το τέλος του έτους. Ήτοι, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, η προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2017, οι δόσεις στο πλαίσιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, η καταβολή παρακρατούμενων φόρων από τις επιχειρήσεις, ΦΠΑ και ΦΜΥ.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ημνημονιακή συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ πανηγυρίζει που ήπιε το αίμα του ελληνικού λαού και χιλιάδες μαγαζατόρων (που δεν ανήκουν στην εν δυνάμει εκλογική τους δύναμη, όπως το κηφηναριό του δημοσίου…) ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο!