Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Παλλαϊκή απαίτηση των κατοίκων της Χίου: Να φύγουν οι λαθρομετανάστες από την αρχαία τάφρο του νησιού!


Παλλαϊκή απαίτηση των κατοίκων της Χίου: Να φύγουν οι λαθρομετανάστες από την αρχαία τάφρο του νησιού!
Μια είδηση πολύ σημαντική δημοσιεύει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία υπό τον τίτλο «Κάστρο Χίου: Να φύγουν οι μετανάστες» γράφει τα εξής: «Την άμεση κατάργηση της παράνομης, όπως τη χαρακτηρίζουν, δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην αρχαία τάφρο του κάστρου της Χίου ζητούν 306 κάτοικοι του νησιού.

Οι κάτοικοι, μάλιστα, απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία, με αποδέκτες τον Δήμο Χίου, τον ίδιο τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, αλλά και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, στην οποία αναφέρουν ότι “η λειτουργία του καταυλισμού σε αρχαιολογικό χώρο αλλά και κάθε εργασία που πραγματοποιήθηκε εκεί ή θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον είναι παράνομη”.
Όπως λένε, ο δήμος αποφάσισε την κατάργηση της δομής, ορίζοντας ως χρονικό όριο δύο μηνών για την εκκένωση του καταυλισμού από την ημερομηνία λήψης της απόφασης, δηλαδή την 26η του περασμένου Σεπτεμβρίου, “παρά ταύτα, έως σήμερα, η συγκεκριμένη δομή εξακολουθεί να λειτουργεί πλήρως και μάλιστα μέσα σε κατοικημένη περιοχή, δημιουργώντας προβλήματα στους περίοικους και γενικά στο κέντρο της πόλης”».
Το άκρως σημαντικό στην είδηση αυτή είναι ότι η παράνομη διαμονή των λαθρομεταναστών στην Χίο πραγματοποιείται στην αρχαία τάφρο του κάστρου της Χίου. Σε έναν αρχαιολογικό χώρο, δηλαδή, οι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι θεώρησαν ότι είναι σωστό να διαμείνουν οι λαθρομετανάστες, αδιαφορώντας για τον ανίερο συμβολισμό αυτής της πράξης.
Όσο για το ότι παρά την απόφαση κατάργηση της δομής φιλοξενίας και τον ορισμό χρονικού ορίζοντα δύο μηνών για την απομάκρυνση των «προσφύγων» η παράνομη διαμονή τους εκεί συνεχίζεται, ας μην μας φαίνεται παράξενο. Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και του «Συνταγματικού τόξου», όπου η αοριστία της «πολιτικής ορθότητας» παρακάμπτει την Ιστορία και τους Νόμους, όλα τα απίθανα γίνονται όχι απλώς πιθανά, αλλά πραγματοποιήσιμα…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ