Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εφημερίδα «Εστία»: Θεσμοθετημένη προληπτική λογοκρισία η απαγόρευση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από την ΕΡΤ


Εφημερίδα «Εστία»: Θεσμοθετημένη προληπτική λογοκρισία η απαγόρευση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από την ΕΡΤ
Ηχηρό «χαστούκι» στα μούτρα του Τσακνή αποτελεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» για την απαράδεκτη επιχείρηση λογοκρισίας κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Συγκεκριμένα, κάτω από τον τίτλο «Λογοκρισία» γράφει τα εξής:
«Πρόκειται για θεσμοθετημένη προληπτική λογοκρισία. Κάτι που δεν επιτρέπεται από την ελληνική συνταγματική τάξη. Ομιλούμε για την απόφαση της ΕΡΤ να μην μεταδίδει απευθείας ομιλίες και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής και, να συστήσει «υπηρεσιακή επιτροπή» που θα κρίνει αν, και κατά πόσον, θα τις μεταδίδει μαγνητοσκοπημένες!

Το γεγονός ότι πρόκειται για το τρίτο σε δύναμη κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν λέει τίποτε στην ΕΡΤ. Η αιτίασις που προεβλήθη από την διοίκησή της είναι ότι η δημοσία τηλεόρασις δεν πρέπει να μεταδίδει «εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας». Τι σημαίνει αυτό;
Άγνωστον, διότι οι έννοιες αυτές “δεν έχουν τύχει ακόμα νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης”».
Είναι προφανές από το περιεχόμενο των γραφόμενων της «ΕΣΤΙΑΣ» ότι με την απαράδεκτη, ηθικά και νομικά, ενέργειά του ο Τσακνής θα δικαιώσει πλήρως την γνωστή λαϊκή ρήση «Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», καθώς είναι σίγουρο ότι (και) αυτή η κίνησή του θα του γυρίσει μπούμερανγκ. 
Ήδη το διαδίκτυο βοά από τα μηνύματα ανθρώπων, οι οποίοι «κράζουν» τον πρόεδρο της ΕΡΤ για την νέα σταλινική λογοκρισία σε βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η οποία αποδεικνύει σε τι είδους «δημοκρατία» ζούμε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ