Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Το συνδικάτο του μνημονίου: Μητσοτάκης και Στουρνάρας σε εκδήλωση υπό τα βλέμματα Σημίτη, Παπαντωνίου


Το συνδικάτο του μνημονίου: Μητσοτάκης και Στουρνάρας σε εκδήλωση υπό τα βλέμματα Σημίτη, Παπαντωνίου
Ούτε τα προσχήματα δεν φροντίζει να κρατεί ο Μητσοτάκης ως προς τι πρόκειται να πράξει στην περίπτωση κατά την οποία κληθεί να κυβερνήσει την Χώρα. Μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου, προκάλεσε αίσθηση η σύνθεση του «πάνελ» που τον πλαισίωνε, καθώς στην παρουσίαση αυτή μίλησε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας (ο οποίος, μάλιστα, καθόταν δίπλα στον πρόεδρο της Ν.Δ.!), ενώ την παρακολουθούσαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, οι πρώην υπουργοί Τάσος Γιαννίτσης και Γιάννος Παπαντωνίου, και ο Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Όλος, δηλαδή, ο …ανθός του εθνομηδενιστικού εκσυγχρονισμού και της μνημονιακής λαγνείας συνόδευε των (ανάλογων απόψεων) πρόεδρο της Ν.Δ. Έχουν, όμως, ενδιαφέρον τα όσα είπε ο Μητσοτάκης, καθώς υποστήριξε ότι «η αδυναμία των ευρωπαϊκών ελίτ να διασφαλίσουν τη δίκαιη διάχυση των ευκαιριών και των πλεονεκτημάτων των ανοικτών συνόρων, του ελεύθερου εμπορίου της προόδου της τεχνολογίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες δημιούργησε αίσθηση ανισότητας στα κράτη-μέλη και αναζωπύρωσε τον ευρωπαϊκό εθνικισμό μαζί με το λαϊκισμό. Γι’ αυτό η μάχη για την υπεράσπιση της Ευρώπης δεν θα δοθεί στις Βρυξέλλες.
Θα δοθεί στις φτωχότερες γειτονιές του ευρωπαϊκού Νότου και του ευρωπαϊκού Βορρά: στο Περιστέρι Αττικής, στα Τζουμέρκα της Ηπείρου, στο Ηράκλειο της Κρήτης». Το να μιλάει περί «ευρωπαϊκών ελίτ», ο ακόλουθος του νεοφιλελευθερισμού και τακτικός θαμώνας της Λέσχης Μπιλντενμπέργκ φαντάζει (και είναι) εξωπραγματικό. Γι΄αυτό, άλλωστε, και το μόνο υπαρκτό πρόβλημα του είναι «ο εθνικισμός μαζί με τον λαϊκισμό».
Είναι ολοφάνερο ότι ως υπερασπιστής της «αναγκαιότητας» των Μνημονίων, ο Μητσοτάκης δεν μπορεί ούτε να νιώσει, ούτε να κατανοήσει, ούτε να συμμετάσχει, ούτε να δικαιώσει τις «φτωχότερες γειτονιές» του τόπου μας. Ούτε το Περιστέρι, ούτε τα Τζουμέρκα, ούτε την Πλατεία Αττικής, ούτε την ορεινή Καλαμπάκα, ούτε τις λαϊκές συνοικίες των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων. Είναι και φέρεται ως εχθρός του Ελληνικού Λαού, στον οποίο, αν εκλεγεί, θα φέρει κι αυτός ως … δώρο ένα ακόμη Μνημόνιο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ