Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Συνελήφθη τα ξημερώματα η γνωστή αριστερή τρομοκράτισσα Πόλα Ρούπα


Συνελήφθη τα ξημερώματα η γνωστή αριστερή τρομοκράτισσα Πόλα Ρούπα
Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα σε διαμέρισμα που κρυβόταν η επικίνδυνη τρομοκράτισσα και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η Πόλα Ρούπα συνελήφθη περίπου στις 6 το πρωί σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο διαμέρισμα που κρυβόταν τον τελευταίο καιρό στον Άγιο Δημήτριο.

Μαζί με την Ρούπα συνελήφθη και μία 25χρονη γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν αυτή που παρείχε καταφύγιο στην καταζητούμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ εξετάζεται το αν συμμετείχε στην τελευταία ληστεία που διέπραξε η Πόλα Ρούπα, σε τράπεζα της Μαλεσίνας.
Η Πόλα Ρούπα αναζητούταν από το 2014 όταν από κοινού με τον σύντροφό της "εξαφανίστηκαν" επί Νέας Δημοκρατίας και θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.
Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.
Επί της συλλήψεώς της αναμένονται εσωτερικές αναταράξεις στον Σύριζα, αφού πλέον θα ξεκινήσει... έρανος, όπως είχανε κάνει με τον Ρωμανό και το περιβόητο «Τμήμα Δικαιωμάτων» θα καταγγείλει την Αστυνομία για «παραβίαση ασύλου» και «αστυνομοκρατία».