Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Αλλαγή στάσης από την Σερβία στο θέμα της Ελληνικότητας της Μακεδονίας: “Υπήρξαμε ανόητοι” δήλωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας και ήρε την αναγνώριση στο ψευδοκράτος!


Αλλαγή στάσης από την Σερβία στο θέμα της Ελληνικότητας της Μακεδονίας: “Υπήρξαμε ανόητοι” δήλωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας και ήρε την αναγνώριση στο ψευδοκράτος!
Μόνιμο αγκάθι στις ελληνοσερβικές σχέσεις των τελευταίων ετών υπήρξε η αψυχολόγητη, ομολογουμένως, αναγνώριση των σκοπίων με το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας. Η πρωτοφανής αυτή σερβική απόφαση είχε ληφθεί κατόπιν πιέσεων από τους αμερικανούς και υποσχέσεις για ανταλλάγματα στην εξωτερική πολιτική. Τελικώς, οι αμερικανοί αποδείχτηκαν για άλλη μία φορά προδότες των συμμάχων τους και η σερβική πλευρά δεν εισέπραξε τίποτα από όσα τις είχαν υποσχεθεί.
Αυτά αποτυπώθηκαν στην εξόχως εξομολογητική δήλωση του σέρβου ΥΠΕΞ σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta, όπου είπε:

«Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιούν το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), ενώ εμείς δώσαμε ένα χαστούκι στους αδελφούς μας, τους Έλληνες και τώρα περιμένουμε να μην αναγνωρίσουν το Κόσοβο - ενώ εμείς αναγνωρίσαμε την "Μακεδονία" (τα Σκόπια) προσβάλλοντας τους Έλληνες και αυτοί ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσόβου. Θα πρέπει να πω ότι υπήρξαμε ανόητοι. Για να χρησιμοποιήσω έναν μη διπλωματικό όρο»
Επιπροσθέτως ανακοίνωσε ότι η Σερβία αίρει, επί της ουσίας, την αναγνώριση του ψευδοκράτους των Σκοπίων και ότι από δω και πέρα θα χρησιμοποιεί πολυμερώς το όνομα που ορίζει η ενδιάμεση συμφωνία, δηλαδή FYROM.
Αυτό επ’ ουδενί δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει ως επιτυχία του ο Κοτζιάς, ο οποίος προ ολίγου μόλις καιρού έφτασε να κάνει λόγο για στήριξη της εισόδου του Κοσσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, δυναμιτίζοντας αυτή την εξέλιξη, ευτυχώς όχι αποτελεσματικά. Αντιθέτως το γεγονός ότι ο Κοτζιάς δεν αφέθηκε να κάνει την πολιτική που ήθελε είχε αυτό το ευχάριστο αποτέλεσμα. 
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και η αλήθεια αυτή δεν μπορεί να αποσιωπηθεί όσοι κι αν αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος, όσο και κάνουν υποκλίσεις οι πολιτικάντηδες στους παγκόσμιους αφέντες.