Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σημαντική επιτυχία της Χρυσής Αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο με υπερψήφιση τροπολογίας υπέρ των ανέργων

Σημαντική επιτυχία της Χρυσής Αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο με υπερψήφιση τροπολογίας υπέρ των ανέργων
Σημαντική επιτυχία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και μεγάλη αίσθηση στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης σημειώθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφορά στην επιβολή φόρου επί της εκτελούμενης ρομποτικής εργασίας, ώστε να χρηματοδοτηθεί η υποστήριξη και επανεκπαίδευση ανέργων, των οποίων οι θέσεις έχουν μειωθεί ή καταργηθεί, εξαιτίας της ρομποτικής τεχνολογίας.

Κατά την ψήφιση της έκθεσης για τους κανόνες του αστικού δικαίου σχετικά με την ρομποτική, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι Ευρωβουλευτές της επιτροπής υπερψήφισαν την τροπολογία υπ’ αριθμ. 25 που υποβλήθηκε από τον Στρατηγό Ελευθέριο Συναδινό και καταψήφισαν την αντίστοιχη συμβιβαστική πρόταση της εισηγήτριας της έκθεσης Mady Delvaux που ανήκει στην Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών.
Η εν λόγω τροπολογία ανέφερε ότι, «ταυτόχρονα, η εξέλιξη των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προκαλέσει την αντικατάσταση, σε μεγάλο βαθμό, της ανθρώπινης εργασίας από ρομπότ δίχως πλήρη αναπλήρωση των χαμένων θέσεων εργασίας, πράγμα που δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της απασχόλησης τη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλισης, και υστέρηση συνεχών συνταξιοδοτικών συνεισφορών, εφόσον διατηρηθεί η υφιστάμενη βάση επιβολής των φόρων, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ανισότητες στην κατανομή του πλούτου και της επιρροής, ενώ η πιθανότητα επιβολής φόρου επί της εκτελούμενης ρομποτικής εργασίας ή τέλους χρήσης και διατήρησης ανά ρομπότ θα πρέπει να εξεταστεί στα πλαίσια χρηματοδότησης για την υποστήριξη και επανεκπαίδευση ανέργων των οποίων οι θέσεις έχουν μειωθεί ή καταργηθεί, για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ευμάρειας».
Η κίνηση αυτή της επιτροπής έχει τη δική της σημασιολογία, διότι μέχρι τώρα η τακτική που εφαρμόζονταν σε όλες τις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν να καταψηφίζονται οι τροπολογίες που υποβάλλονταν από τους  ευρωβουλευτές εθνικιστικών κινημάτων, ανεξαρτήτως της ορθότητας αυτών.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει, πέραν από το ουσιαστικό έργο των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, ότι αλλάζει η στάση των υπολοίπων ευρωβουλευτών απέναντί τους. Δεν είναι τυχαίο ότι, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός έχει υποβάλει περίπου 800 τροπολογίες κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας, πάνω από διπλάσιο του μέσου όρου των Ελλήνων ευρωβουλευτών.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει με έντονο ρυθμό τον αγώνα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να προωθήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και να προασπίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών