Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Όπισθεν ολοταχώς από τους συριζαίους μπρος στον σουλτάνο: Άρον άρον μάζεψαν τις δηλώσεις για τα Ελληνικά νησιά και σιωπηρά αποδέχτηκαν «γκρίζες ζώνες»!


Όπισθεν ολοταχώς από τους συριζαίους μπρος στον σουλτάνο: Άρον άρον μάζεψαν τις δηλώσεις για τα Ελληνικά νησιά και σιωπηρά αποδέχτηκαν «γκρίζες ζώνες»!
Τις προάλλες παρουσιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού Σαντορινιού στην ερώτηση του Συναγωνιστή Κούζηλου για την προοπτική δημιουργίας δομών σε μικρά νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου είχαμε κάνει την πρόβλεψη ότι οι συριζαίοι μετά τους βρυχηθμούς του Ερντογάν θα κάνουν μερικές «ηρωικές» δηλώσεις και τελικά από «λιοντάρια» θα γίνουν «κότες».

Τελικώς, όλα έγιναν όπως ακριβώς τα προβλέψαμε. Αρχικώς, αμέσως μετά την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, βγήκε και έκανε δηλώσεις ο Βίτσας, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, είναι όλα κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και βάσει αυτών οργανώνουμε τη στρατηγική μας».
Και αφότου προβλήθηκε η «ηρωική» δήλωση Βίτσα, βγήκε ο Σαντορινιός και τα πήρε όλα πίσω, αποδεχόμενος πλήρως τα όσα ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι η όλη υπόθεση «αφορούσε νησιά του Κεντρικού Αιγαίου» για την... «παρατήρηση σπάνιων ειδών ζώων» και άλλους σκοπούς.
Για να μην φανεί δε τελείως η ενδοτικότητα ενώπιον του σουλτάνου, έσπευσε να πει ότι «αποφάσεις σχετικές με την ανάπτυξη περιοχών της Ελληνικής επικράτειας εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Ελληνικού Κράτους».
Πολύ ωραία! Συνεπώς, ας πάει να στήσει έναν ανδριάντα στα Ίμια για τους τρεις ήρωες Αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού και μία Ελληνική Σημαία. Προφανώς, όμως, δεν θα το πράξει γιατί ένα τέτοιο μνημείο δεν θα βοηθούσε στην παρατήρηση των σπάνιων ζώων, θα έδιωχνε μάλιστα τον σπανιότατο Statessarus Syrizeus τον αποδημητικό, ο πληθυσμός του οποίου συνεχώς μειώνεται, αφού μόνο 145 έχουν απομείνει στην Ελλάδα, ενώ μέχρι τις επόμενες εκλογές αναμένεται να πέσουν σε διψήφιο νούμερο!
Σε κάθε περίπτωση ο Συναγωνιστής Κούζηλος έχει θέσει το θέμα σε επίκαιρη ερώτηση για να απευθυνθεί στον υφυπουργό ζωντανά, με κάμερες και εντός της Ολομέλειας. Ασφαλής πρόβλεψη: Εκείνη την ημέρα τον υφυπουργό θα τον έχει πιάσει... αδιαθεσία.
Υ.Γ. Και για να καταλάβετε πόσο μικροπρεπείς είναι οι πολιτικάντηδες, αξίζει να δούμε και ένα άλλο σημείο της δηλώσεως Σαντορινιού, όπου αναφέρεται «σχετικά με το θέμα της από 9/01/17 απάντησής του σε ερώτηση βουλευτή». Για άλλη μία φόρα, λοιπόν, έχουμε τον περιβόητο «ανώνυμο βουλευτή» από το επίσης «ανώνυμο κόμμα».