Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Εσωκομματική σφαγή στο Πασόκ: Βενιζέλος εναντίον Φώφης για τα μάτια του Τζέφρυ


Εσωκομματική σφαγή στο Πασόκ: Βενιζέλος εναντίον Φώφης για τα μάτια του Τζέφρυ
Τελικά δεν φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες της Φώφης περί της ύπαρξης της μαθηματικής πράξης της προσθέσεως στην πολιτική. Η Φώφη νομίζει ότι μπορούν να αθροιστούν τα ποσοστά δύο κομμάτων και έτσι υποδέχτηκε πίσω τον ολετήρα Τζέφρυ στο Πασόκ.

Ήδη ξεκίνησε λοιπόν η εκ των έσω αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, αφού στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τους βγήκαν τα «μαχαίρια». Ο λόγος φυσικά για την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος από την μία άφησε αιχμές κατά της Φώφης λέγοντας «Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση» και από την άλλη για τον Τζέφρυ Παπανδρέου λέγοντας ότι «επωμίστηκα τη φθορά όταν άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια από το καράβι».
Τα εσωκομματικά του Πασόκ, βεβαίως, μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν στον Λαό και είναι κατά τα άλλα αδιάφορα. Αυτό, όμως, που οφείλουμε να τονίσουμε ότι την ώρα που το σύνολο των νταβατζήδων της ενημέρωσης και των πολιτικάντηδων δίνουν τα «ρέστα» τους για να περάσει «κοινοβουλευτικά» το Πασόκ την Χρυσή Αυγή και παράλληλα κάνουν κινήσεις για την εν γένει αναγέννηση του Πασόκ με στόχο την τρίτη θέση, ένας Λαός δοκιμάζεται από το μνημόνιο του Τζέφρυ.
Συνεπώς, ας μην θρέφουν φρούδες ελπίδες για μεγάλα ποσοστά του Πασόκ και κατάληψη της τρίτης θέσης. Η τρίτη θέση, ή σε αυτές ή στις επόμενες εκλογές, ανήκει στον Σύριζα και η θέση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στην Χρυσή Αυγή.
Και μια εικόνα από το μέλλον του Πασόκ, το οποίο περιέγραψε στην ομιλία του ο Βενιζέλος: