Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Όχι στην τελωνειακή ένωση Ε.Ε. - Τουρκίας (BINTEO)


Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την τελωνειακή ένωση ΕΕ- Τουρκίας.
Ακολουθεί η παρέμβαση:

"Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Η θέση ότι ο εκσυγχρονισμός της τελωνειακής ενώσεως με την Τουρκία θα φέρει πιο κοντά την Τουρκία ή θα μπορέσει να αποτελέσει μοχλό πιέσεως της ΕΕ προς αυτήν είναι περισσότερο από ένας ευσεβής πόθος και λιγότερο μια πραγματιστική αντιμετώπιση της καταστάσεως.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Τουρκία δεν σέβεται τις συμφωνίες τις οποίες συνάπτει και πάντοτε ενεργεί σύμφωνα με το συμφέρον της χωρίς βεβαίως να διστάζει να εκβιάζει την Ε.Ε. Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, να μην επιτρέπει την πρόσβαση των πλοίων και των αεροσκαφών της Κύπρου στους λιμένες και τους αερολιμένες της και εμείς να συζητούμε εδώ για αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων με την Τουρκία. Άλλωστε αυτό είναι ένα θέμα το οποίο δεν επείγει να συμβεί.
Και επιπλέον το να δίνουμε δώρα στην Τουρκία, δεν σημαίνει ότι θα την κάνουμε πιο διαλλακτική και συνεργάσιμη. Αντιθέτως θα την κάνουμε περισσότερο προκλητική και θα την αποθρασύνουμε."