Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σύριζα καταφέρεται εναντίον των καθαριστριών, τις οποίες προεκλογικά είχε μετατρέψει σε «σημαία»


Ο Σύριζα καταφέρεται εναντίον των καθαριστριών, τις οποίες προεκλογικά είχε μετατρέψει σε «σημαία»
Εάν υπήρχε για τον ΣΥΡΙΖΑ μια «σημαία» την οποία κουνούσε επιτακτικά και επιδεικτικά κατά την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αυτή αναμφίβολα ήταν η περίπτωση των καθαριστριών του ΟΣΥ.
Οι χθεσινές εικόνες στην Ηρώδου του Αττικού, με τα ΜΑΤ να απομακρύνουν τις καθαρίστριες του ΟΣΥ, οι οποίες διαμαρτυρόντουσαν επειδή παραμένουν απλήρωτες εδώ και επτά μήνες, αποδεικνύουν ότι ακόμη και αυτού του είδους την «σημαία» ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να την μετατρέψει σε κουρελόπανο και… σφουγγαρίστρα. Κι όμως, οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών αποτέλεσαν για τον ΣΥΡΙΖΑ το κυριότερο ηθικό στοιχείο, την προμετωπίδα της αντιπολιτευτικής του επιχειρηματολογίας, κατά την περίοδο όπου παρίστανε το αντιμνημονιακό κόμμα.

Τότε, που «έσκιζε» τα Μνημόνια, «μ΄ ένα νόμο και μια υπογραφή», υποσχόμενος ότι η αποκατάσταση των καθαριστριών θα ήταν από τις πρώτες προτεραιότητές του, όταν θα αναλάμβανε την εξουσία.
Δύο χρόνια μετά, η βίαιη απομάκρυνση των συναδέλφων τους στις συγκοινωνίες από το Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί την οριστικοποίηση της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σ΄ένα κόμμα το οποίο μεταμορφώθηκε  σ΄έναν φορέα που κάνει ως κυβέρνηση πράξεις όλα όσα ως αντιπολίτευση κατήγγειλε.
Η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση φρόντισε να αποκαθηλώσει ακόμη και το πιο επιβλητικό «τοτέμ» της προεκλογικής περιόδου, αποδεικνύοντας ότι ως γνήσια «λιγούρια της εξουσίας» δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την Πατρίδα και τον Λαό, αλλά μόνο για το όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή τους στη εξουσία προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους στενά συντηρητικά συμφέροντα και τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ