Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο «μαραθωνομάχος» Πουλικόγιαννης και μια αξιολόγηση μαρτύρων που ανέτρεψε πλήρως τις ψευδείς καταθέσεις!


Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο «μαραθωνομάχος» Πουλικόγιαννης και μια αξιολόγηση μαρτύρων που ανέτρεψε πλήρως τις ψευδείς καταθέσεις!
Με τη διαδικασία της αξιολόγησης των μαρτυρικών καταθέσεων, έπεσε η αυλαία στην υπόθεση του ΚΚΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Η διαφορά στο επίπεδο των επιχειρημάτων μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ήταν χαοτική και αυτό έγινε αισθητό στο ακροατήριο.
Μην έχοντας κάτι ουσιώδες να πούνε, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής κατέφυγαν σε ασυναρτησίες. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του ΚΚΕ Παναγιώτης Σαπουντζάκης ανέφερε:


«Επειδή μας απασχολεί να αποδείξουμε αν υπήρχε παράγγελμα έναρξης και λήξης στην υπόθεση του Περάματος. Δεν είναι απαραίτητο να αποδειχθεί παράγγελμα. Όταν ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος το ’40, άκουσε κανείς το παράγγελμα του Μουσολίνι; Αυτοί είναι οι κανόνες του πολέμου. (sic!)

…Οι επιδρομείς στο Πέραμα θέλανε  τη φυσική εξόντωση των μελών του ΠΑΜΕ, ήταν υπέρτεροι. Κατά τους κανόνες του πολέμου, ο επιτιθέμενος αιφνιδιάζει. Την ίδια τακτική εφάρμοσε και ο Μιλτιάδης στη Μάχη του Μαραθώνα. Επιτέθηκε με 10.000 Έλληνες και διέσπασε το ασθενές κέντρο των Περσών και νίκησε. Το ίδιο έγινε και στο Πέραμα. 

…Στο Πέραμα τραυματίστηκαν 9 από τα 20 μέλη του ΚΚΕ. Αυτό είναι μεγαλύτερος αριθμός απωλειών και από τον πόλεμο της Αλβανίας. Και στο Ιράκ οι Αμερικανοί δεν είχαν απώλειες 40%.

Γιατί τόσο είναι 9 στους 20. Για να μην πω στη μάχη του Μαραθώνα που οι απώλειες των Ελλήνων ήταν 180 άτομα από τους 10.000. Μάλιστα τότε πολεμούσαν από κοντά, με σπαθιά. Όχι από μακριά με αεροπορίες κλπ. όπως σήμερα.

…Η άλλη πλευρά είναι ειδική στον πόλεμο. Εφαρμόζει τη θεωρία του Πολέμου του φον Κλαούζεβιτς».


Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι να σχολιάσει γι’ αυτές τις ασυναρτησίες…  

Από την άλλη πλευρά, οι συνήγοροι της υπεράσπισης με συγκροτημένες αγορεύσεις αποδόμησαν το κατηγορητήριο.  Ειδικότερα, τόνισαν:

«Οι μάρτυρες δεν τήρησαν το καθήκον αληθείας. Μας είπαν ότι ο Πουλικόγιαννης χτυπήθηκε τόσο σοβαρά που έπεσε κάτω και έδειχνε σαν νεκρός. Ενώ ο ίδιος ο Πουλικόγιαννης  λέει ότι ήταν όλη την ώρα όρθιος και παρακολούθησε όλο το περιστατικό, είδε τα χτυπήματα στα αυτοκίνητα κτλ. Αυτό είναι ο ορισμός της ψευδορκίας….

Μας είπαν για δήθεν συμφωνία της Χρυσής Αυγής με εφοπλιστές. Όμως τα πεπραγμένα της Χρυσής Αυγής με επερωτήσεις, ομιλίες, ψηφοφορίες στα νομοσχέδια δείχνουν ότι τάσσεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων, να μην πέσουν τα μεροκάματα, να τηρηθούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας….

Στις 08-08-2013 ο Λαγός στη Ζώνη είπε να έρθουν όλα τα κόμματα εδώ, να έρθει και το ΚΚΕ να συζητήσουμε για τα προβλήματα των εργαζομένων. Είναι αυτό εξαγγελία επίθεσης; Βεβαίως και όχι. Δεν εμπλέκονται πουθενά οι Βουλευτές