Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων προς ανθέλληνες Συριζαίους: Μπήκε η... τρανσοφοβία στα σχολεία και αφαιρέθηκε η «Αντιγόνη» και ο «Επιτάφιος»!


Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων προς ανθέλληνες Συριζαίους: Μπήκε η... τρανσοφοβία στα σχολεία και αφαιρέθηκε η «Αντιγόνη» και ο «Επιτάφιος»!
Σαν τα... μούτρα τους έχουν κάνει την εν Ελλάδι Παιδεία οι ανθέλληνες του Σύριζα, γεγονός που μπορεί να αντιληφθεί ακόμα και ο πιο αδαής. Είχαμε γράψει στο παρελθόν για την λογοκρισία του «Επιτάφιου» του Περικλέους επειδή αυτός δεν... ταιριάζει στα νέα δεδομένα της πολιτικής ορθότητας, της παγκοσμιοποίησης και του εθνομηδενισμού.
Τώρα, με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το κατάντημα της Ελληνικής Παιδείας, όπου από την μία κρίνεται «υποχρεωτική» η εβδομάδα διδασκαλία για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και τρανσέξουαλ, αλλά καταργείται η διδασκαλία της «Αντιγόνης» του Σοφοκλέους.

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά, αφού την ώρα που εισάγεται μία φαντασιακή έννοια όπως οι «έμφυλες ταυτότητες» προς διδασκαλία έχουν «κοπεί» η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και του Μικρασιατικού Ελληνισμού, ενώ προωθήθηκαν αλλαγές για να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α' Λυκείου κεφάλαια για τον Μινωικό και τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό.
Καθόλου δεν είναι να απορεί κανείς με όλα αυτά που συμβαίνουν. Διοικούμαστε από ιδεοληπτικούς ανθρώπους, οι οποίοι έχουν προσήλωση στην προώθηση της παρακμής σε όλα τα επίπεδα. Ας γρηγορούν οι γονείς για την πλύση εγκεφάλου την οποία θα υποστούν τα παιδιά τους!
Πάντως ένα σημείο στο οποίο έχουν δίκιο οι συριζαίοι είναι ότι όντως δεν ταιριάζει ο Θουκυδίδης, ο Σοφοκλής και η Ελληνική Ιστορία στο "σχολείο" που οραματίζονται. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ότι σε αυτό το "σχολείο" δεν ταιριάζουν ούτε τα παιδιά των Ελλήνων και συνεπώς είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν.
Υ.Γ. Το υπουργείο Παιδείας διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα για "κόψιμο" της Αντιγόνης, όμως ισχύει το "κόψιμο" του Επιταφίου. Σε κάθε περίπτωση δεν διέψευσαν την κατάντια της Ελληνικής Παιδείας που είναι και το μείζον.