Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνής έρευνα κατατάσσει την Ελλάδα στην δεύτερη θέση παγκοσμίως στην διατήρηση της Εθνικής Ταυτότητας


Διεθνής έρευνα κατατάσσει την Ελλάδα στην δεύτερη θέση παγκοσμίως στην διατήρηση της Εθνικής Ταυτότητας
Παρά την συνεχή εθνομηδενιστική προπαγάνδα, η οποία μάλιστα γίνεται και μέσα από θεσμικά πλαίσια, η Εθνική Ταυτότητα παραμένει ισχυρή στην συνείδηση των Ελλήνων. Σε μια εποχή όπου η καλοπληρωμένη προπαγάνδα της παγκοσμιοποίησης έχει καταφέρει να αμβλύνει σ’ άλλες ευρωπαϊκές χώρες το εθνικό αίσθημα, η Ελλάδα αποτελεί θετική εξαίρεση.

Έρευνα του Pew Research Center για τα κριτήρια που θέτει ο κάθε λαός ως προς τον ορισμό της εθνικής του ταυτότητος καταδεικνύει ότι οι Έλληνες, όπως προείπαμε, αποτελούν την εξαίρεση. Οι περισσότερες χώρες δεν φαίνεται να πολυνοιάζονται για το πού έχει γεννηθεί κάποιος ώστε να θεωρείται νόμιμος πολίτης. Μόλις το 13% των Αυστραλών, το 21% των Καναδών, το 32% των Αμερικανών κρίνουν πολύ σημαντικό το πού έχει γεννηθεί κανείς. Δύο μόνο χώρες διαφοροποιούνται, η Ελλάδα, όπου το ποσοστό είναι 50% και η Ουγγαρία με 52%.
Στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που θεωρούν τα ήθη και τα έθιμα ουσιαστικό παράγοντα για να έχει κάποιος την Εθνική Ταυτότητα της χώρας είναι ξανά η Ουγγαρία και η Ελλάδα, δηλαδή χώρες που έχουν πληγεί αρκετά από την μεταναστευτική κρίση. Στην Ελλάδα το 66% και στην Ουγγαρία το 68% αξιολογεί την πολιτισμική παράδοση με αρκετή ευαισθησία. Αυτό δεν ισχύει στην Γερμανία και την Σουηδία, προορισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, όπου τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 29% και 26% αντίστοιχα.
Ο μέσος όρος εκείνων που απήντησαν ότι το κριτήριο της πίστεως είναι καθοριστικό για την Εθνική Ταυτότητα κυμάνθηκε στο 15%. Στην κορυφή όμως της λίστας των χωρών αυτών βρίσκουμε ξανά την Ελλάδα, με σχεδόν τετραπλάσιο ποσοστό, ένα εντυπωσιακό 54%. Η καθολική Πολωνία είναι δεύτερη, με μεγάλη διαφορά, 34%, έκπληξη αποτελούν οι ΗΠΑ, όπου η ανεξιθρησκία προστατεύεται από το Σύνταγμα, με το ποσοστό να είναι 32%, και έπονται η Ιταλία (30%), η Ουγγαρία (29%), η Βρετανία (18%), ο Καναδάς (15%), η Αυστραλία (13%), η Γερμανία (11%), η Γαλλία (10%), η Ισπανία (9%), η Ολλανδία (8%) και η Σουηδία, με μόλις 7%.
Από τα παραπάνω αποτελέσματα είναι προφανές τόσο το ισχυρό εθνικό φρόνημα του Ελληνικού Λαού, όσο και το για ποιους λόγους οι διάφοροι ακόλουθοι της παγκοσμιοποίησης και του εθνομηδενισμού επιθυμούν και επιχειρούν να μετατρέψουν τον Ομοιογενή Λαό της Ελλάδος σε ετερόκλητο πληθυσμό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ