Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Αγροκτήματα δημοσίου: Δουλειά κατά προτεραιότητα στους “μετανάστες” - Δηλώσεις Κ. Μπαρμπαρούση και Ν. Μίχου στην εφημερίδα «Εμπρός»


Αγροκτήματα δημοσίου: Δουλειά κατά προτεραιότητα στους “μετανάστες” - Δηλώσεις Κ. Μπαρμπαρούση και Ν. Μίχου στην εφημερίδα «Εμπρός»
Η κυβέρνηση θυμήθηκε τα εγκαταλελειμμένα κτήματα ιδιοκτησίας δημοσίου! Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης υπέβαλε υπόμνημα στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, με το οποίο της ζήτησε μέρος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ώστε να κατευθυνθούν στην αξιοποίηση των «ξεχασμένων» αγροκτημάτων. Πώς όμως προέκυψε η ξαφνική ευαισθησία του υπουργού; Ποιοι θα είναι αυτοί οι 3.000 που θα εργαστούν στα «κοινωνικά αγροκτήματα»;

Για όσους πίστεψαν ότι θα απασχοληθούν φτωχοποιημένοι και άνεργοι Έλληνες αγρότες, επλανήθησαν πλάνη μεγάλη! Ωφελούμενοι του προγράμματος, κατά προτεραιότητα ΔΕΝ θα είναι Έλληνες! Θα είναι μετανάστες και «πρόσφυγες», οι οποίοι θα προσληφθούν από τους φορείς κοινωνικής οικονομίας (εκτός ΑΣΕΠ) με κανόνα «μέχρι πέντε σχέδια κάθε φορέας κοινωνικής οικονομίας και μέχρι πενήντα ωφελούμενους». Οι χειμαζόμενοι από τα μνημόνια Έλληνες, δεν θεωρούνται στην χώρα τους ως «ευάλωτες ομάδες» και έτσι δεν χρίζουν του παραμικρού ενδιαφέροντος!
Η πληρωμή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των «προνομιούχων» ωφελούμενων αλλοδαπών, θα γίνεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ, χωρίς την εμπλοκή των φορέων κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι όμως θα λάβουν το 20% του προϋπολογισμού για να καλύψουν την οργάνωση της συγκομιδής, την γραμματειακή υποστήριξη και την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού. Την νέα αυτή πρόκληση, σχολίασαν στο «ΕΜΠΡΟΣ» οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Ευβοίας, Νικόλαος Μίχος.
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης:  Μετά τα ξενοδοχεία, τα σπίτια και τα καταλύματα με ψύξη-θέρμανση, θέλουνε να δώσουνε και Ελληνική γη στους λαθρομετανάστες. Την στιγμή που ο Έλληνας πεινάει, που του παίρνουνε το σπίτι και τα χωράφια, τσακίζοντάς τον με τις παράλογες και παρανοϊκές φορο λογίες τις οποίες αδυνατεί πλέον να πληρώσει, οι άνθρωποι αυτοί που πλέον είναι ξεκάθαρα προδότες, σκοπεύουν να δώσουν τα πάντα στους ισλαμιστές.
Είναι φανερό πλέον πως δρουν και προς όφελος της τουρκίας. Να τους χαίρονται οι ψηφοφόροι τους. Η κυβέρνηση αυτή είναι «δορυφόρος» του Ερντογάν. Οι άνθρωποι αυτοί από την στιγμή που δίνουνε την δημόσια Ελληνική γη για να δουλέψουνε ή και να απασχοληθούνε οι μετανάστες και όχι οι άνεργοι Έλληνες αγρότες, είναι ξεκάθαρα προδότες και πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν. Αυτό είναι καθαρή προδοσία. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό.
Νικόλαος Μίχος: Είναι σίγουρο ότι θα πάρουνε μετανάστες για να δουλέψουνε τα Δημόσια αγροτεμάχια. Αγαθά που θα παράγονται από αυτό το πρόγραμμα, θα πηγαίνουνε στους λαθρομετανάστες, αλλά και στους ρομά. Εδώ έχω να καταγγείλω ότι πρώην υπουργός της ΝΔ είχε κόψει στην Λάρισα μεγάλο κομμάτι από την επιδότηση όταν πηγαίνανε οι κτηνοτρόφοι το γάλα και την έδινε σε μεγάλη οικογένεια ρομά. Είχε γίνει δηλαδή ο συγκεκριμένος βουλευτής «νταβατζής» στους κτηνοτρόφους για να δίνει επιδότηση από το γάλα στους ρομά. Δεν θέλουνε να δουλέψουνε οι Έλληνες στην Ελληνική γη. Αν θέλανε να δουλέψουνε οι Έλληνες, και να παράγουν οι Έλληνες, δεν θα βάζανε αυτούς τους φόρους στους αγρότες.
Δεν θα βάζανε αυτούς τους φόρους στους κτηνοτρόφους. Καμία κυβέρνηση, ούτε αυτή ούτε οι προηγούμενη δεν θέλουνε τους Έλληνες καλλιεργητές στην Ελληνική γη. Γιός συγκεκριμένου υπουργού και θα πω και ονόματα την επόμενη εβδομάδα, πέρυσι, και μόνον από μια τράπεζα, έβγαλε 15 εκατομμύρια από τους πλειστηριασμούς που κάνανε στον κοσμάκη για να μην τους πάρουνε τα σπίτια. Αυτά τα δικηγορικά γραφεία είναι εκβιαστές. Δεν θέλουνε να προχωρήσει ο αγρότης, δεν θέλουνε να προχωρήσει ό κτηνοτρόφος, δεν θέλουνε να προχωρήσει η Ελλάδα.