Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Νίκος Κούζηλος: Η Παγκοσμιοποίηση καταρρέει! ΒΙΝΤΕΟ


Νίκος Κούζηλος: Η Παγκοσμιοποίηση καταρρέει! ΒΙΝΤΕΟΟ βουλευτής Α΄Πειραιώς Νίκος Κούζηλος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών καταγγέλλοντας την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική υπέρ της Παγκοσμιοποίησης.

Επιπλέον, κατήγγειλε τον ύποπτο ρόλο των "αλληλέγγυων" ΜΚΟ που δρουν ως κράτος εν κράτει. Στηλίτευσε την στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προφασίζεται πως θα αντισταθεί στις επιταγές των διεθνών τοκογλύφων, αλλά ψηφίζει και με τα δυο χέρια όλα τα μνημονιακά μέτρα.
Τέλος, τόνισε πως η Χρυσή Αυγή θα σταθεί στο πλευρό των διωκόμενων μοναχών της Ι.Μ. Εσφιγμένου.
Η έξοδος της Βρετανίας από την Ε. Ε προκαλεί τρόμο στα ευρωπαϊκά παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης. Το δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 23/06/2016 ήταν η αρχή του τέλους της Ε. Ε. Όλοι μίλαγαν για οικονομική κατάρρευση του Ηνωμένου Βασιλείου, τα στοιχειά όμως διαψεύδουν τα παπαγαλάκια.
Η ανεργία μειώνεται, το εμπορικό ισοζύγιο παραμένει σταθερό με αυξητικές τάσεις, πολλές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Βρετανικό χρηματιστήριο έχουμε ιστορικό υψηλό για τον δείκτη FTSE-100, ενώ ο δείκτης PMI στον τομέα της μεταποίησης εκτοξεύτηκε, η Βρετανική οικονομία δεν παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης παρά το BREXIT, αντίθετα δείχνει σημάδια ανάκαμψης.
Η Βρετανία αποτελεί το 3, 9% του παγκοσμίου ΑΕΠ ενώ η Ε. Ε το 15, 7% του παγκοσμίου ΑΕΠ, όπου μετά το BREXIT προβλέπεται μικρή αλλά σταθερή άνοδος. Πολλές εταιρείες και επενδυτικοί όμιλοι έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να επενδύσουν στην Βρετανία.
Ο πόλεμος άρχισε, τα κοράκια των MMΕ γράφουν για σκληρό BREXIT, η Βρετανή Πρωθυπουργός Τ. Μέι απαντά  «εικασίες», στο διάγγελμα της και δηλώνει «δεν θέλουμε να είμαστε μέλος της ενιαίας αγοράς… θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς πόσους ξένους θα δεχθούμε». Μετά το διάγγελμα εκτοξεύτηκε η λίρα και συνεχίζει: “μην τολμήσετε να υιοθετήσετε επιθετική στάση απέναντι στη χωρά μου, σύντομα θα παρουσιάσουμε τα επόμενα βήματα μας στο κοινοβούλιο”. Oι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες δεν μπορούν να αντιδράσουν. Και συνεχίζει με δηλώσεις της “την ώρα που εγκαταλείπουμε την Ε. Ε είναι σημαντικό να ενωθούμε ως χώρα”.
Η Τ. Μέι επικαλείται το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας και δίνει το χρονοδιάγραμμα της συντεταγμένης εξόδου από την Ε. Ε. Ο Γερμανός Υπ. εξ. Βάλτερ απαντά “επιτέλους λίγη σαφήνεια”. Ο Σόιμπλε έξαλλος απαντά “δεν θα σας αφήσουμε να γίνεται φορολογικός παράδεισος”.
1η Φεβρουαρίου: Ιστορική στιγμή για την Βρετανία και την Ευρώπη. Το Βρετανικό κοινοβούλιο έκανε δεκτό το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του BREXIT. Το σχέδιο αποχώρησης προβλέπει ότι πάνω απ’όλα είναι η βρετανική νομοθεσία και όχι η ευρωπαϊκή, ισχυροποίηση δεσμών με τα 4 έθνη του βασιλείου, έλεγχος της μετανάστευσης, προστασία εργασιακών δικαιωμάτων σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο και ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές με τις Ευρωπαϊκές αγορές.
Στις 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Τ. Μέι με τον Ν. Τράμπ όπου ο δεύτερος εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της Ε. Ε, δηλώνοντας «Συγχαρητήρια για την απελευθέρωση σας από την Ε. Ε». Η Ε. Ε βρίσκεται σήμερα στην ουρά της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και ασκεί υφεσιακή πολιτική με κερδισμένο το Βερολίνο, το οποίο τώρα φοβάται ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Ε. Ε και για την παγκοσμιοποίηση.
Στις αρχές Ιανουαρίου η CAPITAL ECONOMICS προβλέπει κατάρρευση του ευρώ. Η αρχή έγινε με το BREXIT….
ΚΟΥΖΗΛΟΣ. Ν