Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Συνέντευξη Στρατηγού Γ. Επιτήδειου στο Γαλαξίας FM για σκοπιανό και τις τουρκικές προκλήσεις

Συνέντευξη Στρατηγού Γ. Επιτήδειου στο Γαλαξίας FM για σκοπιανό και τις τουρκικές προκλήσειςΣυνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του νομού Φωκίδος «Γαλαξίας 92,1 FM» παραχώρησε από τις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος κατά την διάρκεια της Συνόδου Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Μεταξύ άλλων, ο Στρατηγός αναφέρθηκε στους λόγους της προκλητικής συμπεριφοράς των τούρκων απέναντι στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι από το 1974 και έπειτα, οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας με την ανεξήγητη φοβική συμπεριφορά τους, έχουν επιτρέψει στους τούρκους να συμπεριφέρονται με αυτό το τρόπο.
Αναφέρθηκε επίσης στην σπουδαιότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν την άγρυπνη φρουρά του έθνους, που έχουν την απαιτούμενη γνώση, την ψυχική ισορροπία και τον επαγγελματισμό να παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν με ψυχραιμία και να αντιδρούν κατάλληλα. Σχολίασε τη πολιτική των τούρκων να απειλούν με πόλεμο «casus belli», για να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν υφίσταται καθώς και η Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και η Συνθήκη των Παρισίων αναγνωρίζουν την κυριαρχία της Ελλάδος σε όλα τα νησιά του Αιγαίου πλην της Ίμβρου και της Τενέδου και του νησιωτικού συμπλέγματος των Λαγουσών που ανήκουν στη Τουρκία.
Σχετικά με την δήλωση του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», επεσήμανε πως στην πολιτική ομάδα που ανήκει ο κ. Ταγιάνι, το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα, ανήκουν και οι 5 Ευρωβουλευτές της ΝΔ από τους οποίους κανένας δεν αντέδρασε όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις. Βέβαια, δήλωσε πως οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, από τη πρώτη τους μέρα στην Ευρωβουλή, το πρώτο θέμα που έθεσαν ήταν πως είναι απαράδεκτο τα Σκόπια να αποκαλούνται «Μακεδονία».
Η Χρυσή Αυγή, ως τελευταία γραμμή αμύνης στην Ευρωβουλή, προβάλλει και υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα.
Αναφέρθηκε ακόμη στην προκλητική ενέργεια της Μάλτας να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το "συνταγματικό" της όνομα και διερωτήθηκε κατά πόσο αμερόληπτη θα είναι η Μάλτα ως ασκούσα την Προεδρία της Ε.Ε. στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων στην Ε.Ε., όπως είχε επισημάνει και σε σχετική του ερώτηση.
Σχολίασε την συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Αλβανίας απέναντι στη χώρα μας, καθώς επίσης και το κατευθυνόμενο περιστατικό με τους νεοσύλλεκτους Αλβανούς που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό, σημειώνοντας πως αν οι άνθρωποι αυτοί ενεργούν βάσει σχεδίου, αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει αν λάβουν εντολή να αποσυντονίσουν τον Ελληνικό Στρατό. Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό θα δοθεί εάν υιοθετηθεί η θέση της Χρυσής Αυγής που προτείνει  την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας των συγκεκριμένων αλβανών και απέλαση από τη χώρα μας.
Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο σχόλιο σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν από τη χώρα μας πολιτικό άσυλο μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος στην Τουρκία.