Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Αμετανόητος Μπουτάρης: Πήγε στους Ροκφέλερ, αλλά όχι στις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων



 
Αμετανόητος Μπουτάρης: Πήγε στους Ροκφέλερ, αλλά όχι στις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων
Ως είθισται, κάθε δημοτική αρχή τοποθετείται για όλα τρέχοντα θέματα -πέραν των συνεδριάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο- μέσω ενημερωτικών δελτίων, τα οποία και αποστέλλει σε όλους τους συμβούλους. Συγκεντρώνοντας μερικά εξ αυτών και εξετάζοντας τη θεματολογία που πραγματεύονται εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής της πόλης, αλλά και τις παραλείψεις που τη βαραίνουν.

Ο Μπουτάρης, εν τω προκειμένω, αποτελεί την κλασική περίπτωση δημάρχου που περισσότερο ασχολείται με θέματα που θα τον προβάλλουν ως προσωπικότητα παρά με αυτά που αφορούν την πόλη και τους δημότες που τον στήριξαν με τη ψήφο τους. Τα ταξίδια στο εξωτερικό για την υποτιθέμενη ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως πόλης του εμπορίου, του τουρισμού, της ανάπτυξης, των επενδυτικών ευκαιριών και άλλων τινών θα είχαν αποτέλεσμα και αξία εάν πράγματι η Θεσσαλονίκη σήμερα ήταν μια πόλη του εμπορίου, του τουρισμού και της ανάπτυξης. Αντ’ αυτού η εικόνα που παρουσιάζει σε όλους τους τομείς είναι αυτή της γενικότερης ύφεσης με ελάχιστες, φωτεινές εξαιρέσεις, που σε καμία περίπτωση δεν οφείλονται στις πρωτοβουλίες του Μπουτάρη. Ως εκ τούτου τα διαφημισμένα ταξίδια του στο εξωτερικό έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα την επιστροφή του με άδειες βαλίτσες και φουσκωμένους λογαριασμούς που θα πληρώσουν από το υστέρημα τους οι δημότες.
Το τελευταίο του ταξίδι, όμως, ήταν διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα και με ξεχωριστή, συμβολική σημασία. Γνωστός για την υποτακτικότητα του στον διεθνή σιωνισμό ο Μπουτάρης επισκέφτηκε το Ίδρυμα Ροκφέλλερ (;) με σκοπό, όπως αναφέρει το συνοδευτικό ενημερωτικό δελτίο την «Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ανάπτυξης των πόλεων και των τεχνολογικών εξελίξεων και τη διερεύνηση νέων προσεγγίσεων και ιδεών για την αντιμετώπιση των σοβαρών αστικών προκλήσεων του 21ου αιώνα».
Διαβάστε την συνέχεια στο xamak.gr