Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Κατάθεση Δημάρχου Ευρώτα στην Δίκη της Χρυσής Αυγής: Καμία πράξη βίας από τα μέλη και τους βουλευτές του κόμματος 
Κατάθεση Δημάρχου Ευρώτα στην Δίκη της Χρυσής Αυγής: Καμία πράξη βίας από τα μέλη και τους βουλευτές του κόμματος
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση που διεξήχθη στη δικαστική αίθουσα Κορυδαλλού, κατέθεσε ο Δήμαρχος Ευρώτα Λακωνίας Ιωάννης Γρυπιώτης.
Η κατάθεσή του δεν παρουσίαζε κανένα ποινικό ενδιαφέρον, καθώς ο μάρτυρας είχε κληθεί από την Κλάπα να καταθέσει για διαδήλωση που έκανε η Χρυσή Αυγή στη Σκάλα Λακωνίας τον Ιούλιο του 2013. Στην εκδήλωση είχαν παραστεί εκατοντάδες απλοί πολίτες της περιοχής και δεν συνέβη το παραμικρό έκτροπο.
Η Κλάπα είχε καλέσει τ
ον Γρυπιώτη τον Απρίλιο του 2014 να σχολιάσει ουσιαστικά τις ομιλίες των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής που παραστάθηκαν κατά τη συγκέντρωση (Κασιδιάρη, Μίχου κλπ.), επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του τρίτου κόμματος της χώρας ότι τα στελέχη του διώκονται για τις ομιλίες που έκαναν, για τις ιδέες και τις απόψεις που εξέφραζαν προς υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος. Εξαιτίας αυτής της δράσης τους και μόνο στοχοποιήθηκαν από το πολιτικό κατεστημένο.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ευρώτα κατέθεσε ότι:
«Η περιοχή μας είχε πρόβλημα με κρούσματα ελονοσίας από το 2010. Τα κρούσματα αυτά συνδέονταν με την παρουσία μεγάλου αριθμού μεταναστών στην περιοχή…είχαν νοσήσει και Έλληνες…Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε έρευνα που έκανε ουσιαστικά με γονιδιακή ανάλυση του πλασμωδίου, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το πλασμώδιο vivax, το οποίο διαβιεί μόνο στις χώρες των ασιατικών περιοχών...
Από το 2010 που ανέλαβα Δήμαρχος, δεν υπήρχε κάποια αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή αναφορικά με τα προβλήματα των μεταναστών και των Ρομά.  Διαμαρτυρήθηκαν για αυτά τα θέματα το 2013 το καλοκαίρι, οπότε και έκαναν μία συγκέντρωση μέσα στην πόλη της Σκάλας. Ήρθαν Βουλευτές και μίλησαν...
Ούτε περιστατικά βίας κατά μεταναστών είχαμε.
Πρ.: Η Χρυσή Αυγή εκπροσωπείτο στο δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα;
Μ: Όχι, αλλά υπήρχαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προσκείμενοι, συμπαθούντες.
Πρ.: Εκτός δημοτιοκύ συμβουλίου, αντιπαραθέσεις υπήρχαν;
Μ: 'Οχι. Σας είπα και πριν ότι δεν είχαμε κρούσματα βίας.
Πρ.: Η αντιπαράθεση μπορεί να είναι και λεκτική.
Μ: Ούτε λεκτική...
Διαβάστε την συνέχεια στο diki-xa.blogspot.gr