Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για φύλαξη συνόρων, προστασία προσωπικών δεδομένων και Brexit - 4 ΒΙΝΤΕΟ



 
Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για φύλαξη συνόρων, προστασία προσωπικών δεδομένων και Brexit - 4 ΒΙΝΤΕΟΕλ. Συναδινός: Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες, τα παιδιά μας και τα έθνη μας

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα με χρήση οικείων βάσεων δεδομένων και τόνισε ότι, ο συστηματικός έλεγχος των υπηκόων τρίτων χωρών πρέπει να ενισχυθεί.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κυρία Πρόεδρε, το σύστημα συνοριακών ελέγχων δεν είναι βιώσιμο και αποτελεσματικό. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος απεδείχθη ανεπαρκές. Νωπά τα παραδείγματα ισλαμιστών τρομοκρατών οι οποίοι, με ψεύτικα έγγραφα, κατάφεραν να διέλθουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.
Ο συστηματικός έλεγχος των υπηκόων τρίτων χωρών πρέπει να ενισχυθεί, με εντατική χρήση όλων των οικείων διαλειτουργικών βάσεων, επικαιροποιημένων, αλλά και υψηλής ποιότητας, βιομετρικών δεδομένων, από πηγές επιπλέον των ταξιδιωτικών εγγράφων.
Καινοτόμα εργαλεία όπως η αυτοματοποιημένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα περιορίσουν τους υφιστάμενους κινδύνους και τις απειλές για τη δημόσια τάξη, την εσωτερική ασφάλεια και τη δημόσια υγεία. Η Επιτροπή οφείλει να τα νομοθετήσει άμεσα.
Η αδικαιολόγητη αδράνεια θα καταστήσει ανεπίκαιρη την έννοια της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αν οδηγηθούμε σε πλήρη κατάρρευση των συνοριακών σημείων διέλευσης και, κατά συνέπειαν, άλωση της ευρωπαϊκής επικράτειας.
Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες, τα παιδιά μας και τα έθνη μας!
Ελευθέριος Συναδινός:Πάνω από όλα χρειάζονται εθνικοκεντρικές, φιλολαϊκές κυβερνήσεις
Την Πέμπτη 18 Μαΐου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε ότι, υπάρχουν σκιές σκανδάλων και περιπτώσεις κακοδιαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων με την  ευθύνη να διαμοιράζεται μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών, κυρίως της Επιτροπής και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, έχει αποδειχθεί ότι ο συνδυασμός τεχνικής συνδρομής και χρηματοδοτικών μέσων των διαρθρωτικών ταμείων δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ υπάρχουν σκιές σκανδάλων και περιπτώσεις κακοδιαχείρισης κονδυλίων. Η Ένωση και τα κράτη μέλη είναι δέσμιοι συγκεκριμένων κανόνων. Ο έλεγχος για την ορθή χρήση των κονδυλίων γίνεται δειγματοληπτικά από την Επιτροπή, εκ των υστέρων, ένεκα των προνοιών των Συνθηκών που προβλέπουν την ύπαρξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Η ευθύνη διαμοιράζεται μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών, κυρίως της Επιτροπής και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών. Κατά αυτό τον τρόπο, θεσμικές και διοικητικές αδυναμίες, διαφθορά, εξαπάτηση των κοινοτικών υπηρεσιών και κατασπατάληση των ευρωπαϊκών πόρων, οδηγούν σε οικονομικά ελλείμματα και περιφερειακές ανισότητες.
Οι κυβερνήσεις συστηματικά υπέκυψαν στα θέλγητρα του πελατειακού κράτους, τα συμφέροντα του καρτέλ των κατασκευαστικών εταιριών, τα μικροσυμφέροντα τοπικών παραγόντων και τις ευκαιριακές πολιτικές επιδιώξεις. Η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα να αξιοποιήσει επαρκώς τα κοινοτικά κονδύλια και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη είναι προφανής, ώστε να σταματήσει να αιμορραγεί ο κοινοτικός Π/Υ.
Χρειάζονται εξατομικευμένες λύσεις, σεβασμός στις μακροπεριφερειακές προτεραιότητες των κρατών μελών και στις ιδιαιτερότητες, στα χαρακτηριστικά και στις διαφορές των επιμέρους περιοχών. Χρειάζονται προσβασιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία. Πάνω από όλα όμως, χρειάζονται εθνικοκεντρικές, φιλολαϊκές κυβερνήσεις."
Λ. Φουντούλης: Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη την Επιτροπή
Κατά την διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και σχετικά με την "Διασυνοριακή φορητότητα των υπηρεσιών επιγραμμικού περιεχομένου στην εσωτερική αγορά", έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του καταδίκασε τις συνεχιζόμενες απόπειρες της επιτροπής να ρυθμίζει την οικονομία των κρατών μελών και τις απόπειρες υπονόμευσης της εθνικής κυριαρχίας.
Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:
"Στα μάτια ενός νέου η σημερινή συζήτηση θα φαντάζει κενή και άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης είναι εξαιρετικά εύκολη η πρόσβαση σε όλων των ειδών τις υπηρεσίες παροχής διαδικτυακού περιεχομένου, πολύ πριν η Επιτροπή αποφασίσει να ασχοληθεί νομοθετικά με το αντικείμενο.
Εν πάσει περιπτώσει, η έκθεση που συζητάμε σήμερα, δεν διασφαλίζει ούτε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, παρέχει υπερβολικές δυνατότητες στις εταιρείες, ενώ αντίθετα, σωστά αναφέρει πως μια πλήρης απελευθέρωση θα είχε σοβαρότατο αρνητικό αντίκτυπο τόσο στους χρήστες αυτών των υπηρεσιών όσο και στις εθνικές οικονομίες και ειδικά στον τομέα της παραγωγής μουσικής, τηλεοπτικών σειρών, ταινιών και άλλων ειδών σχετικών με καλλιτεχνική δημιουργία και πνευματικών δικαιωμάτων.
Συμφωνώ με την θέση για δυνατότητα προσωρινής πρόσβασης για όσους μετακινούνται μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης, αλλά πιστεύω πως είναι αναγκαία η θέσπιση συγκεκριμένου ορίου ημερών, καθώς μόνο έτσι δεν θα γίνει κατάχρηση της δυνατότητας αυτής.
Τέλος, όλοι πρέπει να παραδεχτείτε πως οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιμετωπίζουν σήμερα πολύ σοβαρότερα προβλήματα τα οποία απαιτούν λύση και δεν έχουν ανάγκη την νομοθετική παρέμβαση της Επιτροπής σε ζητήματα άνευ πραγματικής αξίας, που τα έχει λύσει από μόνη της η κοινωνία."
Στρατηγός Γ. Επιτήδειος για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 50 από την Μεγάλη Βρετανία.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κυρία Πρόεδρε, οι διαπραγματεύσεις μετά το Brexit δίνουν τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατεύσει, μεταξύ των άλλων, και τα δικαιώματα των τριών περίπου εκατομμυρίων πολιτών της που διαμένουν, φοιτούν και εργάζονται στην Μεγάλη Βρετανία. Oι άνθρωποι αυτοί είναι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, νέοι και φοβούνται ότι θα καταστραφεί η ζωή τους. Αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να προστατευθούν.
Δεν πρέπει ούτε να εκδιωχθούν, αλλά ούτε και να εμποδιστεί η μετάβαση όσων θέλουν να εργαστούν στο μέλλον στη Μεγάλη Βρετανία. Το ίδιο βεβαίως θα συμβεί και με τους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας που διαμένουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Τέλος, σχετικά με κάποιες θέσεις που ακούστηκαν εδώ ότι "δήθεν" οι εθνικιστές έχουν υποστεί ήττα, τη στιγμή που σε όλες τις χώρες στις οποίες διεξήχθησαν εκλογές οι παρατάξεις αυτές είτε αύξησαν τα ποσά τους είτε πολλές φορές τα διπλασίασαν, η άποψη αυτή είναι μία παράξενη μορφή και αντίληψη των μαθηματικών, τόσο εξωπραγματική μορφή που εάν οι αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί, ο Πυθαγόρας και ο Ευκλείδης, πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια το είχαν υπόψη τους, μάλλον και αυτοί θα έκαναν το δικό τους «math-exit» για να μπορέσουν να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους".