Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Η διαδρομή ενός αφγανού “μετανάστη”: Από την CIA στην ΑΝΤΑΡCIA! 
Η διαδρομή ενός αφγανού “μετανάστη”: Από την CIA στην ΑΝΤΑΡCIA!
Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Να, λοιπόν, που όσα λέμε τόσα χρόνια επιβεβαιώνονται πλήρως από την πραγματικότητα!
Ρεπορτάζ για την διαδρομή ενός «μετανάστη» από το Αφγανιστάν, ονόματι Μασούντ Καχάρ, είχε το «Πρώτο Θέμα». Ας δούμε την ιστορία του, η οποία –σύμφωνα με το δακρύβρεχτο ρεπορτάζ- «τώρα αρχίζει να διαδίδεται»:

«Ο 40χρονος άνδρας είναι ένας από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα. Σε τι διαφέρει από τους υπόλοιπους; Σε δύο στοιχειώδη πράγματα. Πρώτον, απολάμβανε μία πολύ καλή θέση στο ΝΑΤΟ.
Δεύτερον, επέστρεψε στο Αφγανιστάν, έφτασε στην Ελλάδα ως μετανάστης και δεν αρκέστηκε στα δικαιώματά του, όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, αλλά ενεργοποιήθηκε στον αγώνα εναντίον του φασισμού, λαμβάνοντας μέρος σε διαδηλώσεις κατά της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα.
Ο Καχάρ, μαζί με άλλα μέλη αντιφασιστικών και αριστερών κινημάτων, εντοπίστηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα μέσα Απριλίου, να είναι στην πρώτη γραμμή της πορείας κατά του φασισμού, με το σύνθημα εναντίον της Χρυσής Αυγής «ούτε στο κοινοβούλιο, ούτε πουθενά».
Ο Καχάρ δεν γνωρίζει πολλά ελληνικά. Το σύνθημα, όμως, «Ο Παύλος Φύσσας ζει, σπάστε τους ναζί», το πρόφερε τέλεια. Παρ’ ότι δεν είχε ακούσει το παραμικρό για τη Χρυσή Αυγή πριν αφιχθεί στην Ελλάδα το 2015, ο μετανάστης από το Αφγανιστάν εντάχθηκε αμέσως στο αντιφασιστικό κίνημα της Αθήνας. «Πηγαίνω έξι ή εφτά φορές τον μήνα...
Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net