Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Τρίτη πολιτική δύναμη με ανεβασμένα ποσοστά η Χρυσή Αυγή στην δημοσκόπηση της Pulse παρά την προφανή κοπτοραπτική



Τρίτη πολιτική δύναμη με ανεβασμένα ποσοστά η Χρυσή Αυγή στην δημοσκόπηση της Pulse παρά την προφανή κοπτοραπτική
Άλλη μία δημοσκόπηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας και πιστοποίησε την άνοδο της Χρυσής Αυγής, αλλά και την αδιαμφισβήτητη θέση της ως Τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου. Ο λόγος για την δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Action24.


Η δημοσκόπηση, λοιπόν, δείχνει πρώτη την Νέα Δημοκρατία με 30% και τον Σύριζα δεύτερο με 17%.
Τρίτη είναι ξεκάθαρα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7% και ακολουθεί το ΠαΣοΚ και το ΚΚΕ, συμπληρώνοντας το φάσμα των κομμάτων που θα εισέλθουν στην επόμενη Βουλή, αφού από την δημοσκόπηση γίνεται σαφές ότι Λεβέντηδες, Καμμένοι και Μπομπολαίοι είναι πλήρως εξαφανισμένοι.

Το πρώτο που χρήζει σχολιασμού είναι ότι παρότι η πρέπουσα αναγωγή ανεβάζει την Χρυσή Αυγή στο 8,6%, οι ιθύνοντες της παρουσίασής της δίνουν μόλις 7,5%, προφανώς για να διαφυλάξουν το σύστημα από την περαιτέρω ενδυνάμωση του Κινήματος. Όμως δεν είναι εκεί που έχει γίνει η σοβαρή κοπτοραπτική.

Σύμφωνα, με τις κάρτες συσπειρώσεως των κομμάτων, ο Σύριζα έχει συσπείρωση 45%, χάνοντας το 2% των ψηφοφόρων του, ήτοι ένα 0,7% των συνολικών ψήφων, προς την Χρυσή Αυγή. Αντιστοίχως, η ΝΔ έχει συσπείρωση 85%, χάνοντας το 3% των ψήφων της, δηλαδή ένα 0,8% των συνολικών ψήφων προς την Χρυσή Αυγή.
Αυτό, από μόνο του, είναι ένα 1,5% παραπάνω από το 7% που πήρε η Χρυσή Αυγή στις προηγούμενες εκλογές και χωρίς να υπολογίζουμε την εισροή προς την Χρυσή Αυγή από άλλες κατηγορίες, όπως η αποχή, ή κόμματα.

Αυτά τα ολίγα, για να μην νομίζουν οι δημοσκόποι ότι τρώνε όλοι «κουτόχορτο».
Όσο, όμως, κι αν επιμείνουν στην κοπτοραπτική οι εκλογές εν τέλει θα έρθουν και πάλι θα βγαίνουν στα κανάλια, θα ζητάνε συγγνώμη για το λάθος τους και θα κλαίνε με το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.