Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ακόμη και ο ξένος Τύπος παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι αιχμάλωτη στους διεθνείς τοκογλύφους



 
Ακόμη και ο ξένος Τύπος παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι αιχμάλωτη στους διεθνείς τοκογλύφους
Αντιστρέφοντας για πολλοστή φορά την πραγματικότητα, οι διάφοροι αντιπρόσωποι της κυβέρνησης συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα, την ίδια ώρα που έχουν παραχωρήσει γη και ύδωρ στους διεθνείς τοκογλύφους.
Αυτή την φορά, ήταν η σειρά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος με απύθμενο θράσος δήλωσε ότι «στα δικά μας δύο χρόνια σταμάτησε η χώρα να αποδέχεται ό,τι της ζητούσαν»!

Ως απάντηση στις αθλιότητες του Σπίρτζη παραθέτουμε τι έγραψε, σε γενικές γραμμές το έγκυρο, αποκαλυπτικό γαλλικό περιοδικό "Marianne" σε άρθρο του Ερβέ Νατάν για την Ελληνική υπόθεση μετά το Eurogroup:
"Απίστευτο! Περίπου 11 εκατομμύρια κάτοικοι της Ελλάδας αποτελούν το αντικείμενο μιας δόλιας αφαίρεσης εθνικού εισοδήματος από τη ζώνη του ευρώ υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας! Το λέμε ορθά-κοφτά: Τα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της Ελλάδας αποτελούν αντικείμενο μιας νέας άλωσης, που τη διαχειρίζεται μια πολιτική οντότητα, η ευρωζώνη, υπό την καθοδήγηση του Βερολίνου. Το Eurogroup αποφάσισε να μην αποκλιμακώσει το ελληνικό δημόσιο χρέος, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε μέτρα λιτότητας ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, περικόπτοντας ακόμη περισσότερο τις συντάξεις και αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τους φόρους προκειμένου να εξοφληθούν οι πιστώτριες χώρες, που είναι οι χώρες της… ευρωζώνης!
Ένα είδος άλωσης με αντάλλαγμα την καταβολή λύτρων… Η κατάσταση είναι τόσο παράλογη, που ακόμη και το ΔΝΤ ζητεί την «απελευθέρωση» της Ελλάδας, για να μπορέσει αυτή να ξαναβρεί τον δρόμο προς μια σχετική ανάπτυξη. Εν πάση περιπτώσει, και μακράν των πλαισίων της οικονομίας, η μακρά «αιχμαλωσία» της Ελλάδας έχει πολιτικούς λόγους".
Όλα όσα αναφέρει το δημοσίευμα έχουν να κάνουν με την επτάχρονη πορεία των Μνημονίων, με το βάρος όμως να πέφτει κυρίως στα όσα διαπράττονται από το 2015 και μετά. Από τότε δηλαδή που η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ανέλαβε τις τύχες της Χώρας και αντί να καταγγείλει κα να σκίσει τα Μνημόνια (όπως ψευδώς ισχυριζόταν προεκλογικά, προκειμένου να εξαπατήσει τον Ελληνικό Λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του) φρόντισε να εισέλθει κι αυτή στο κλαμπ των αποδεχόμενων τα Μνημόνια. Ο Σύριζα μαζί με το υπόλοιπο κομματικό φάσμα του «συνταγματικού τόξου» ψήφισε το τρίτο Μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015, ενώ τώρα τα μέτρα τα οποία ψήφισε η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ισοδυναμούν με ένα τέταρτο Μνημόνιο.
Ξεπουλούν την Πατρίδα και τον Λαό και (συνεχίζουν να) τους ξεγελούν κατάμουτρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/akomh-kai-o-jenos-tupos-paradechetai-oti-h-ellada-apotelei-antikeimeno-mias#ixzz4ira1oyfV