Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ανακοινώσεις Εθνικιστικών Σωματείων για την διάλυση της ΔΕΗ: Αδικαιολόγητες μετακινήσεις εργαζομένων και συνεχή εργατικά ατυχήματα στην «πρώτη φορά αριστερά» διακυβέρνηση



 
Ανακοινώσεις Εθνικιστικών Σωματείων για την διάλυση της ΔΕΗ: Αδικαιολόγητες μετακινήσεις εργαζομένων και συνεχή εργατικά ατυχήματα στην «πρώτη φορά αριστερά» διακυβέρνηση
Μπορεί οι πολιτικάντηδες του Σύριζα να προετοιμάζουν το πλήρες ξεπούλημα της ΔΕΗ όμως στο ενδιάμεσο συνεχίζουν για την περαιτέρω απαξίωση της εταιρείας, θέτοντας σε κίνδυνο μέχρι και τις ζωές των εργαζομένων.
Αυτά τα θέματα αναδεικνύονται από τις ανακοινώσεις των Εθνικιστών Εργαζομένων της επιχειρήσεως, που σας παραθέτουμε:
Ανακοίνωση για τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα


Τα πρόσφατα εργατικά ατυχήματα στους ΑΗΣ Μελίτης και Πτολεμαΐδας τείνουν δυστυχώς να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και μόνο από τύχη μέχρι στιγμής έχουμε αποφύγει τα χειρότερα.
Η πολιτεία, η ΔΕΗ και όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να διασφαλισθεί πλήρως η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στους ΑΗΣ της Δυτικής Μακεδονίας.
Κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν για την έλλειψη προσωπικού ,για τα κακοσυντηρημένα οχήματα, για τον ακατάλληλο εξοπλισμό και για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας πριν να είναι  αργά και θρηνήσουμε θύματα.
Δυστυχώς οι υπεύθυνοι για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση φαίνεται ότι προτιμούν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, προκειμένου να μπορέσουν να ξεπουλήσουν την ΔΕΗ μαζί την υπόλοιπη δημόσια περιουσία.
ΔΥΝΑΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Σχετικά με τις μεταθέσεις εργαζομένων από τα εργοστάσια της ΔΕΗ (Αγ. Γεώργιο, Κερατέα. Λαύριο και Αλιβέρι)

Δεν ζούμε έξω από την κοινωνία και δεν αγνοούμε το αδιέξοδο που βιώνουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι αυτής της χώρας. Ανεργία που αυξήθηκε σε τεράστιο βαθμό τα τελευταία μνημονιακά έτη με τις ευλογίες αυτών που θέλουν την «ευημερία» του έθνους μας. Με πολύ απλά και καθημερινά λόγια των νταβατζηδων τοκογλύφων και ηδονιστών της ανθρώπινης μιζέριας!
Αυτή η σκληρή πραγματικότητα για τους χιλιάδες ανέργους δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για την μη εξάντληση των δυνατοτήτων της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους των συγκεκριμένων μονάδων παραγωγής με αποτέλεσμα την μετάθεση 62 συναδέλφων.
Βέβαια το να παραμένεις με αμοιβή σε εργασία χωρίς αντικείμενο και σε μονάδες που σταματούν την λειτουργία τους είναι σκάνδαλο, όμως όταν είσαι σε υπηρεσία κατά μέσο όρο 25 έτη έχοντας προσφέρει τα μέγιστα για την μονάδα σου ως φόρος τιμής επιβάλλεται να σε απορροφήσει η ΔΕΗ εντός του νομού σου η γύρω από αυτόν σε ενεργό πόστο.
Σίγουρα λοιπόν η υποχρεωτική μετακίνηση αυτών των 62 οικογενειών πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τεκμήριο «εργασιακής ειρήνης» ούτε και προσφέρει κατ’ ελάχιστο στην ευημερία αυτών των ανθρώπων.
Το εύλογο είναι να παγώσει η διαδικασία των μεταθέσεων ώστε να δοθεί χρόνος για υγιή συζήτηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους αυτών ταυτόχρονα με ουσιαστικό διάλογο που επιβάλλεται να διορθώσει σειρά λαθών και αδυναμίες στην διαδικασία μοριοδότησης των μεταθέσεων.
Κενές θέσεις εργασίας υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν εκ των έσω, με αυτό τον τρόπο θα πάψει ή έστω θα μειωθεί η υπερωριακή απασχόληση των ιδιωτών εργολάβων που επιβαρύνουν δραματικά τον προϋπολογισμό της ΔΕΗ.
Καπέλλας Γιώργος
Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ (Σύρου-Τήνου-Μυκόνου) & εκπρόσωπος εργατικού κέντρου

Το «ηθικό πλεονέκτημα» και οι επιλεκτικές μετακινήσεις εργαζομένων

Η αριστερά ως ιδεολογία είχε πάντα υπερβολές και αστοχίες στην θεωρία της, τις οποίες εφαρμόζοντας αργότερα στην πράξη τα σοσιαλιστικά κράτη κατέρρευσαν το ένα μετά το άλλο.
Πριν λοιπόν ζήσουμε και την δική μας ολοκληρωτική κατάρρευση ως κράτος, μιας και μας κυβερνά μία φτηνή απομίμηση αριστεράς, θεωρήσαμε καλό να μοιραστούμε δύο αρχικά σοβαρούς προβληματισμούς μας:
1) Επαγγελματικές άδειες. Εξεταστήκαμε από κρατικούς φορείς και αποκτήσαμε βεβαιώσεις - «έγχρωμα χαρτόνια» εντελώς άσχετα με το αντικείμενο εργασίας μας κάτι που αναιρεί αυτόματα τα πτυχία και τις επαγγελματικές άδειες με τα οποία μας προσέλαβε η ΔΕΗ! Πως γίνεται τώρα κάποιοι άλλοι συνάδελφοι να ασκούν το επάγγελμα χωρίς αυτές τις «κρατικές βεβαιώσεις» είναι κάτι που δεν μπορούμε να το απαντήσουμε εμείς με όρους λογικής…
2) Μετακινήσεις προσωπικού. Βλέπουμε να φεύγουν άτομα με μεταθέσεις εκτός έδρας αλλά και να έρχονται άλλα (κυρίως του ωραίου φύλου) ώστε έτσι να προαχθεί η παραγωγή του σταθμού μας…
Προσπαθήσαμε να βρούμε απάντηση στο γιατί να φύγουν άτομα την στιγμή που υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς αποτέλεσμα Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε στην Μεγαλόπολη π.χ. το καθεστώς μετακινήσεων των υπαλλήλων που κρίνεται επιεικώς άστοχο και απαράδεκτο σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, επαγγελματικό κ.λπ.) επίσης χωρίς αποτέλεσμα.
Και όλα αυτά με τραγικά αποτελέσματα στην επιχείρηση και κατ’ επέκταση στους συμπολίτες μας με την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» να διατυμπανίζει ευημερία, ανάπτυξη και εξυγίανση! Προφανώς αποτελεί κι αυτό μέρος του «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς»… Εμείς πάντως απαθείς στην εσκεμμένη διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ, της περιουσίας δηλαδή του Ελληνικού λαού, δεν πρόκειται να μείνουμε. Θα επανέλθουμε.
ΔΥΝΑΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ