Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και τις ασύδοτες συμμορίες των αναρχοκομμουνιστών


Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και τις ασύδοτες συμμορίες των αναρχοκομμουνιστών
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο αναφορικά με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και τα "άβατα" από τις ασύδοτες συμμορίες ρομά και αναρχοκομμουνιστών.
Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης επερώτησης:
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, ασύδοτες συμμορίες και άβατο για την Αστυνομία, η πολιτική της συγκυβέρνησης για την ασφάλεια»

Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί μια από τις βασικότερες επιδιώξεις της διακυβέρνησης σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία. Ο καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων κάτω από τις οποίες αυτό μπορεί να επιτευχθεί, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες σε κάθε κοινωνία, κοινό στοιχείο όμως, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί η πάταξη της ανομίας και της εγκληματικότητας, ως κεντρική επιδίωξη κάθε κράτους.
Ο «εθισμός στη βία», που σύμφωνα με τα εγχειρίδια εγκληματολογίας αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των κοινωνιών που βιώνουν συνθήκες πολέμου, τείνει να αποτελέσει αναμφισβήτητο δεδομένο σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, ιδίως στην πρωτεύουσα, οι οποίες αντιστοίχως έχουν μετατραπεί σε άβατο για κάθε κρατική δημόσια δύναμη (Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Δημοτική Αστυνομία, ακόμα και ΕΚΑΒ).
Η συστηματική εγκληματική δράση γνωστών παραβατικών ομάδων και προσώπων που δρουν ανεξέλεγκτα υπό την πλήρη ανοχή και φαινομενική αδιαφορία των κατασταλτικών δυνάμεων του κράτους, έχει,  με την συνεχή επανάληψη,  εμπεδώσει αφενός το κλίμα ακαταδίωκτου στους δράστες, αφετέρου το κλίμα πλήρους ανασφάλειας στους πολίτες.
Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα καθημερινά ρεπορτάζ με εικόνες βίας στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας και τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων των περιοχών αυτών, αποτελεί προφανή επιλογή της συγκυβέρνησης η αδράνεια, αντί για την δράση και η συγκάλυψη των περιστατικών, αντί για την καταστολή της αιτίας που τα προκαλεί.
Ειδικότερα, η λέξη «άβατο» για τα Εξάρχεια αποτελεί απλό εξωραϊσμό της κατάστασης, αφού η εν λόγω περιοχή είναι πλέον επικίνδυνη σε κάθε επίπεδο με τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά εμπρησμών μέσων μαζικής μεταφοράς, Ι.Χ. και καταστημάτων, τις αναρίθμητες  μόνιμες καταλήψεις ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων, την δημόσια οπλοφορία «αντεξουσιαστών» και την επικράτηση κάθε μορφής εγκληματικής «παράλληλης» δραστηριότητας όπως λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τσιγάρων, πλαστών εγγράφων, κλεμμένων προϊόντων κλπ. Αντιστοίχως, περιοχές όπως το Μενίδι, το Ζεφύρι, η Αγ. Βαρβάρα Αιγάλεω, ο Ασπρόπυργος και άλλες περιοχές της Αττικής, καθώς και αρκετές περιοχές στην επαρχία, αποτελούν θύλακες ανομίας και εγκληματικότητας, προερχόμενες από μέλη των λεγόμενων «ευπαθών ομάδων» όπως ρομά, λαθρομεταναστών κλπ., οι οποίοι έχουν επιβάλει τον «άγραφο νόμο» της βίας και της παρανομίας, με την πλήρη ανοχή της Αστυνομίας.
Η  διαρκής ανομία ήταν θέμα χρόνου να καταλήξει σε νεκρό, όπως το δήθεν «τυχαίο» περιστατικό του άτυχου μαθητή στο Μενίδι που σκοτώθηκε από σφαίρα. Οι ευθύνες της Πολιτείας, των αρχών και ειδικότερα της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας τεράστιες, αφού τα όργανα αυτά, αφενός έχουν «ιδιαίτερη νομική υποχρέωση» με βάση το άρθρο 15 του Ποινικού Κώδικα να προλαμβάνουν τέτοιες πράξεις και να ενεργούν προληπτικά και κατασταλτικά διαφορετικά φέρουν ακέραιες τις ποινικές ευθύνες, αφετέρου οι πολίτες αναζητώντας τρόπους αυτοπροστασίας, εμμέσως εξωθούνται στην εξίσου ποινικώς κολάσιμη, αυτοδικία.
Στο νοσηρό αυτό κλίμα που η συγκυβέρνηση έχει δημιουργήσει, προτρέποντας τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας να αδρανούν, αντί να επιχειρούν, όπως επιβάλλει το συνταγματικό τους καθήκον, εντάσσονται και οι συστηματικές επιθέσεις που έχουν λάβει χωρά κατά βουλευτών, στελεχών και γραφείων της Χρυσής Αυγής. Από την στυγερή δολοφονία των Φουντούλη - Καπελώνη το 2013 έξω από τον τοπική Ηρακλείου, την εγκληματική επίθεση κατά του Βουλευτή Γ. Γερμενή το 2017, την βομβιστική επίθεση στην τοπική Ασπροπύργου το 2012, μέχρι την άνανδρη επίθεση παρακρατικών στα μέλη της ίδια τοπικής πρόσφατα και τις δεκάδες επιθέσεις σε στελέχη, υποστηρικτές και γραφεία σε ολόκληρη την Επικράτεια, η απάντηση της συντεταγμένης Πολιτείας, διαχρονικά ήταν μία: Η ένοχη σιωπή. Καμία απολύτως σύλληψη, καμία αξιοποίηση στοιχείου που να οδηγεί σε υπόπτους, καμία ούτε καν «ρηματική» καταδίκη των ενεργειών αυτών. Υπό το πρίσμα αυτό, η κυβέρνηση υποθάλποντας  εμμέσως τις έκνομες δράσεις παραβατικών ομάδων και ποινικών που συμμετέχουν σε αυτές, δίνει το μήνυμα της «θεσμικής ανομίας» προς όλους τους πολίτες, ειδικότερα στους πιο αδύναμους από αυτούς, που ζουν έρμαια της εγκληματικής διάθεσης των ομάδων αυτών.
Κατόπιν τούτων επερωτάται ο αρμόδιο υπουργός:
  • Ποιες είναι οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προβεί η ΕΛΑΣ στην περιοχή των Εξαρχείων το τελευταίο έτος όπου έχουν σημειωθεί αναρίθμητες, σχεδόν καθημερινές,  εγκληματικές "δράσεις" ατόμων και ομάδων του "αναρχικού" χώρου;
  • Πόσα και ποια κτίρια (δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά) παραμένουν κατειλημμένα στην περιοχή αυτή; Ποιοι διαμένουν σε αυτά; Ποιος καταβάλει τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ; Έχει γνώση η ΕΛΑΣ αν εντός αυτών κατασκευάζονται ή φυλάσσονται όπλα, πυρομαχικά και ναρκωτικά προς διάθεση;
  • Ποια η στάση της Πολιτείας απέναντι στις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις εις βάρος μελών, στελεχών και απλών φίλων της Χρυσής Αυγής;
  • Γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία σύλληψη για τις επαναλαμβανόμενες αυτές εγκληματικές επιθέσεις;
Αθήνα, 23/06/2017
Οι επερωτώντες Βουλευτές
Νικόλαος Μιχαλολιάκος
Ιωάννης Αϊβατίδης
Σωτηρία Βλάχου
Γεώργιος Γερμενής
Αντώνιος Γρέγος
Ελένη Ζαρούλια
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Ευάγγελος Καρακώστας
Ηλίας Κασιδιάρης
Νικόλαος Κούζηλος
Ιωάννης Λαγός
Νικόλαος Μίχος
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Ηλίας Παναγιώταρος
Χρήστος Παππάς
Ιωάννης Σαχινίδης
Χρήστος Χατζησάββας