Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Ασύδοτοι οι ρομά στο Μενίδι: Νέο περιστατικό με «άσκοπο πυροβολισμό»


Ασύδοτοι οι ρομά στο Μενίδι: Νέο περιστατικό με «άσκοπο πυροβολισμό»
Μόνο ως «μεμονωμένο» περιστατικό δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον η πρόσφατη τραγωδία του Μενιδίου, καθώς μια σοκαριστική μαρτυρία ενός άντρα από το Μενίδι αποκαλύπτει πως αδέσποτη σφαίρα, όπως εκείνη που σκότωσε τον 11χρονο Μάριο μέσα στην αυλή του σχολείου του πριν από λίγες ημέρες, «έσκασε» δίπλα στο κεφάλι του γιου του, που ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και κοιμόταν!

Η αδέσποτη σφαίρα πέρασε ξυστά πάνω από το κεφάλι του νεαρού άντρα, χτύπησε στον τοίχο και στην συνέχεια εξοστρακίστηκε, αφήνοντας σημάδια στην ντουλάπα του υπνοδωματίου. Το περιστατικό συνέβη στις τρεις τα ξημερώματα και η σφαίρα μπήκε στο σπίτι, αφού τρύπησε την τέντα στο μπαλκόνι, πέρασε από το παράθυρο και διαπέρασε μια κορνίζα, πριν «σκάσει» στον τοίχο.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μάλιστα έκτοτε άλλαξε την θέση του κρεβατιού, ώστε να μην είναι δίπλα στο παράθυρο και υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη βολή ήταν ευθεία, «κάποιος έριξε για χαβαλέ», όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας για το περιστατικό σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Δήλωσε, επίσης, πως το παντζούρι του σπιτιού του έχει πέντε διαφορετικά σημάδια από σφαίρες...
Όσο τα φώτα της δημοσιότητας θα απομακρύνονται από το Μενίδι, τόσο πιο επώδυνη θα γίνεται η επιστροφή στις «συνήθειες» που τρομοκρατούν τους κατοίκους της περιοχής, αφού η πολιτεία δείχνει (και είναι) ανίκανη να αντιμετωπίσει το κακό από την ρίζα του και να επαναφέρει την ασφάλεια και την τάξη και σε αυτήν την περιοχή και στα υπόλοιπα μέρη με ανάλογα προβλήματα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ