Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση από το τελειωμένο “Ποτάμι” για την κοινοβουλευτική εξόντωση της Χρυσής Αυγής


Παρέμβαση από το τελειωμένο “Ποτάμι” για την κοινοβουλευτική εξόντωση της Χρυσής Αυγής
Φαίνεται ότι ψυχορραγώντας πολιτικά το μόρφωμα του Ποταμιού προσπαθεί λίγο πριν το οριστικό του τέλος να αφήσει κι αυτό την συνεισφορά του στην κοινή σύμπραξη του «συνταγματικού τόξου» κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Έτσι, λοιπόν, όπως έγραψαν και τα «Νέα»: “Τέλος, νέα παρέμβαση για αλλαγή στον Κανονισμό της Βουλής έκανε χθες ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, αναφερόμενος ιδιαίτερα στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το σώμα μετά την ένταξη της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο. «έχει επικρατήσει η εσφαλμένη αντίληψη πως όσο μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια τοποθέτησης υπάρχουν, τόσο καλύτερα υπηρετείται η Δημοκρατία και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που η Βουλή οφείλει να διασφαλίζει. Αυτό όμως είναι λάθος και δεν προάγει ποιότητα της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας πως η αναθεώρηση Βούτση δεν καλύπτει καν το θέμα της Χρυσής Αυγής και δεν δίνει τη δυνατότητα στον κοινοβουλευτισμό να προστατευθεί”.
Φαίνεται ότι στον (για πόσο καιρό ακόμη;) βουλευτή του Ποταμιού δεν αρκούν οι μέχρι στιγμής αντισυνταγματικές παραβάσεις κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με την άρνηση σ’ αυτήν του αναφαίρετου δικαιώματός της να εκλέξει Αντιπρόεδρο της Βουλής. Ούτε το γεγονός ότι οι Βουλευτές της τιμωρούνται με βαριές πειθαρχικές ποινές για «παραβάσεις» πολύ μικρότερης σημασίας απ’ αυτές που πράττουν, εντελώς ατιμώρητοι φυσικά, οι βουλευτικοί «αστέρες» του «συνταγματικού τόξου».
Γι ’αυτό και επιζητεί την ολοκληρωτική κοινοβουλευτική περιθωριοποίηση και εξόντωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, σαφές δείγμα του πώς αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών (και) οι κοσμοπολίτες φιλελεύθεροι. Ανεξάρτητα από το αν θα εισακουστούν ή όχι οι επιθυμίες του εν λόγω βουλευτή, αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο επόμενο Κοινοβούλιο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένη, ενώ το μόρφωμα του Ποταμιού ούτε καν θα τολμήσει να συμμετάσχει αυτόνομα στις εκλογές που θα έχουν προηγηθεί.
Αντί, λοιπόν, να «κλαίγεται» κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, προτιμότερο θα είναι για τον Δανέλλη να φροντίσει από τώρα τις επαφές του για το σε ποιο άλλο κόμμα θα κοιτάξει να σώσει την όποια πολιτική καριέρα του.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ