Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Μητσοτάκης σε γερμανική εφημερίδα: Θα μετατρέψω τη ΝΔ σε ένα ολοκληρωτικά κοσμοπολίτικο κόμμα


Μητσοτάκης σε γερμανική εφημερίδα: Θα μετατρέψω τη ΝΔ σε ένα ολοκληρωτικά κοσμοπολίτικο κόμμα
Ξεκάθαρη παραδοχή ότι σχεδιάζει να μετατρέψει την ΝΔ σ’ ένα ολοκληρωτικά φιλελεύθερο-κοσμοπολίτικο κόμμα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, που παραχώρησε στην γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung». Ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι ένα παλιό, παραδοσιακό κόμμα, εξαγγέλλοντας ότι αυτό θα αλλάξει, διότι τα «παραδοσιακά κόμματα» που δεν αλλάζουν ρισκάρουν να κατρακυλήσουν .

Ανέκαθεν η ΝΔ ήταν ένα πατριδοκάπηλο κόμμα, το οποίο φρόντιζε όμως να κρατάει κάποια προσχήματα προκειμένου να μπορεί να ξεγελάει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ψηφοφόρους. Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα, όμως, δεν κρατάει κανένα (δήθεν) πατριωτικό πρόσχημα, αφού σε θέματα εθνομηδενισμού, πολυπολιτισμού, αντιρατσισμού και πλήρους αποδόμησης της παραδοσιακής ταυτότητας της Χώρας κρατάει ξεκάθαρη στάση συμπόρευσης με την διεθνιστική αριστερά.
Ο «αντιρατσιστικός» νόμος, το τζαμί στον Βοτανικό, το σύμφωνο συμβίωσης και η επίσημη παρουσία του κόμματος στα «Gay Pride» Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αποτελούν τις πλέον χαρακτηριστικές πρόσφατες περιπτώσεις του πώς εννοεί την «αλλαγή» της ΝΔ ο Μητσοτάκης προς ένα κόμμα βαθύτατα ανθελληνικό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ