Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Χρήστος Παππάς προς Συριζαίους: Εάν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία, τότε τι είναι; ΒΙΝΤΕΟ



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση γενικής επιτροπής αλιείας, και συγκεκριμένα για τις κατάπτυστες τροπολογίες που αποτελούν την συνέχεια του 4ου Μνημονίου.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Περιμέναμε την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για το μεσοπρόθεσμο, δηλαδή το 4ο Μνημόνιο, υποψιασμένοι για τις διατάξεις το οποίο αυτό θα περιείχε. Διατάξεις που αποδεικνύουν ότι η συγκυβέρνηση παρέδωσε γην και ύδωρ, προωθώντας διατάξεις που θυμίζουν οθωμανική κατοχή. Τα δε προσφέρομενα ως αντιστάθμισμα μέτρα, τα αντίμετρα που λέτε, είναι βέβαιον ότι δεν θα εφαρμοστούν ποτέ. Και επειδή μια φορά δεν είναι αρκετή, γι’ αυτή την κυβέρνηση που προσκυνάει τον ξένο τοκογλύφο, το ίδιο έργο ξαναπαίζεται μια φορά ακόμη, και μάλιστα σε σχέδιο νόμου για τα... ψάρια!
Λάθρα η κυβερνητική πλειοψηφία καταθέτει τις τροπολογίες με τις οποίες θα νομοθετήσει τις εκκρεμείς προαπαιτούμενες δράσεις που οι πιστωτές αξιώνουν να έχουν γίνει νόμος του κράτους, προτού αποφασίσουν την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Μιας δόσης της οποίας σημειωτέον μέρος της θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή τόκων και δανείων που συνήψαν.
1. Καταρχήν, ενώ ήδη το άρθρο 15 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε αναφέρει ρητά πως τα πολυδιαφημιζόμενα αντίμετρα, τίθενται σε εφαρμογή, υπό την προϋπόθεση και στο βαθμό που, σύμφωνα με εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν προκαλείται απόκλιση από τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, έρχεται η τροπολογία να ισχυροποιήσει την θέση των δανειστών, διευκρινίζοντας ότι μόνο αν συμφωνήσουν ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ ΚΑΙ ESM, τότε και μόνο μπορούν να ενεργοποιηθούν. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤΕ... Είναι προφανές πώς η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον την αρμοδιότητα να νομοθετήσει μόνη της, παρά μόνο με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών της, ΔΝΤ και ΕΕ.
2. Για τις τροπολογίες σχετικά με την παράταση για ένα χρόνο στην οποιαδήποτε αύξηση των συντάξεων, και για τις συλλογικές συμβάσεις με διορθώσεις των σχετικών αποσπασμάτων της αιτιολογικής έκθεσης και του σχετικού άρθρου του πρόσφατα ψηφισμένου μνημονίου, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και απομυθοποιεί πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Η δημοσιονομική λιτότητα για τα αμέσως επόμενα χρόνια, κατά τα οποία η οικονομία καλείται να πετύχει πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, θα επηρεάσει αρνητικά τη φοροδοτική ικανότητα των νοικοκυριών, τη δυνατότητα κάλυψης των δανειακών τους υποχρεώσεων και την κατανάλωση. Αν λάβουμε υπόψη ότι οι πιο πολλοί Έλληνες αδυνατούν αυτή την στιγμή να καλύψουν τις βασικές ανάγκες για την διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, καταλαβαίνουμε ότι το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν την Χώρα οι πολιτικές αυτές, είναι προσχεδιασμένο και αποσκοπεί στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας.
3. Όσον αφορά την τροπολογία για το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η προστασία της κατοικίας του Έλληνα πολίτη, κατανοώντας πλήρως την ιερότητα της. Είμαστε ενάντια σε κάθε τρόπο υφαρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων, είτε δικαστικά, είτε ηλεκτρονικά, ή όποιο άλλο τρόπο σκεφτείτε. Και το έχουμε τονίσει πολλές φορές σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα. Αφού προτίθεστε και οι τράπεζες προτίθενται να διαθέσουν τα σπίτια των Ελλήνων στα διάφορα funds σε τιμές πολύ μικρότερες από την αξία του δανείου που είχε συνάψει ο κάθε δανειολήπτης, γιατί να μην είναι ο Έλληνας, ο δανειολήπτης, ο πρώτος πλειοδότης; Γιατί να μην γίνει η πρόταση στον δανειολήπτη; Μπορείς να πληρώσεις το δάνειό σου τόσο, και θα γίνει δικό σου και θα φύγει η υποθήκη; Γιατί να το πάρει το fund και να μην το πάρει ο Έλληνας;
4. Για το θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και της διαφάνειας των οικονομικών στοιχείων, η κρυστάλλινη άποψη της Χρυσής Αυγής είναι από την αρχή μία και μόνο. Καμιά κρατική χρηματοδότηση για κανένα πολιτικό κόμμα. Πλήρης διαφάνεια σε όλες τις οικονομικές κινήσεις όλων των πολιτικών φορέων και κινήσεων, και πλήρης οικονομικός έλεγχος σε τακτική βάση.
Απεχώρησε το κλεφτοΠασόκ. 27 Σεπτεμβρίου του 2013 κάναμε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. 28 Σεπτεμβρίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε αγαστή συνεργασία ξεκίνησαν την σκευωρία και τις διώξεις εναντίον του πολιτικού Κινήματός μας. Τυχαίο; Εμείς δεν έχουν κρατική χρηματοδότηση και όμως δεν είμαστε αδηφάγα λαμόγια όπως οι διάφοροι των πολιτικών κομμάτων του λεγομένου δημοκρατικού τόξου. Μπορούμε και κατεβαίνουμε στις εκλογές με τις εισφορές των βουλευτών, με τις εισφορές των υποστηρικτών και οπαδών της Χρυσής Αυγής, και δεν έχουμε ούτε καρεκλοκένταυρους, ούτε κάνουμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που κάνετε εσείς. Τις οποίες τώρα θέλετε και να θεσμοθετήσετε νομικά. Τι ποσό θα παίρνετε, πως θα το παίρνετε κλπ. Δεν θέλουμε κρατική χρηματοδότηση, όπως δεν θέλουμε κανένα κόμμα να παίρνει κρατική χρηματοδότηση.
Όμως είναι ενδιαφέρον να τονίσουμε ότι το σχέδιο για την υποτιθέμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα το εκπονήσει ο ESM. Για να μιλάμε όμως τη γλώσσα της αλήθειας, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν τα ακόλουθα: 1ον. Δεν πρόκειται να παγώσει το θέμα της καταβολής των τόκων, όπως ψευδώς αφήνουν ορισμένοι να εννοηθεί! Και 2ον. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ονομαστικό κούρεμα  του χρέους (haircut). Αυτό αποδεικνύεται από την δήλωση εκπροσώπου του ESM  (του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας)  στον Τύπο. Και αντίθετα απ’ αυτό ο μηχανισμός στήριξης εξετάζει νέα επιμήκυνση των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα κατά 20 χρόνια και η δημιουργία μηχανισμού παρέμβασης στα επιτόκια όταν αυτά φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη και όταν δεν επιτυγχάνονται μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα.
Άρα από τα 32 χρόνια θα πάμε στα 52. Μισός αιώνας επιτροπεία. Για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν με τις μεθόδους οι οποίες ακολουθούνται, ΔΕΝ υπάρχει καμία έξοδος της χώρας από τα μνημόνια! Καμία έξοδο από την κρίση. Οι δανειστές σας θα μείνουν στην Ελλάδα ως οικονομικοί κατακτητές για περισσότερο από μισό αιώνα.
Τα μνημόνια είναι Εθνική Καταστροφή. Το γνωρίζετε και εσείς οι ίδιοι ομολογείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε και στις μεταξύ σας συζητήσεις, σας ξεφεύγει και σε διάφορες συνεντεύξεις, τα μνημόνια θα οδηγήσουν και σε μεγαλύτερη καταστροφή για την Πατρίδα μας, μια εθνική καταστροφή κυριολεκτικά, ανάλογη του ’22, ανάλογη του ’74. Και αντί εσείς, όπως είχε τονίσει πολλές φορές εδώ ο Αρχηγός μας ο Νίκος ο Μιχαλολιάκος να χρησιμοποιήσετε το ελληνικό χρέος ως μοχλό πίεσης, το είχε πει και επί Σαμαρά, ως μοχλό πίεσης της Ελλάδας προς το Βερολίνο και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης, εσείς κάνατε ακριβώς το αντίθετο. Υποταχθήκατε στα κελεύσματα των τοκογλύφων και του Βερολίνου.
Και για αποδείξουμε κ. Πρόεδρε τα λεγόμενά μας αποκαλύπτουμε στον ελληνικό Λαό πως ψηφίστηκε λίγες μέρες προτού ψηφιστεί το Μνημόνιο νούμερο 4 στην Ουάσιγκτον, το Αμερικανικό Κογκρέσο κάλεσε ειδικούς για το θέμα του Ελληνικού χρέους. Ιδού και το απόρρητο έγγραφο του Κογκρέσου. Τα οποία πρακτικά που δεν έχουν κυκλοφορήσει ούτε στο διαδίκτυο επιβεβαιώνουν απολύτως την θέση των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής ότι το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της τρόικα δεν πρόκειται να επιτύχει, γιατί δεν είναι σχεδιασμένο για να διασώσει την ελληνική οικονομία, αλλά τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομιών.
Πριν προχωρήσω, επισημαίνω ότι σημαντικό είναι το γεγονός πως στην γνωμοδότηση των ειδικών χρησιμοποιούνται απαράλλαχτοι οι νεολογισμοί που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, από την περίοδο της εισόδου μας στο ΔΝΤ, όπως «η σταθερότητα του διεθνούς νομισματικού συστήματος», «αναδιάρθρωση του χρέους», «βιωσιμότητα ελληνικού χρέους», «διαρθρωτικές αλλαγές», «διεθνές ΑΕΠ», «παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα» κτλ. Καταλαβαίνουμε, ότι όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται, φτάνουν στα χέρια της κυβέρνησης στα αγγλικά, και οι όροι μεταφράζονται αυτολεξεί, με μοναδικό σκοπό την πλήρη ταύτιση με τις επιταγές των ξένων.
Αποκαλύπτουμε ότι πολιτικές πιέσεις επηρέασαν τις αποφάσεις του ΔΝΤ. Το Ταμείο άλλαξε τα ειδικά κριτήρια πρόσβασης που είχε έως τότε, για να κάνει μια εξαίρεση για την Ελλάδα που αποτελούσε και αποτελεί απειλή για την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, επιτρέποντας, τελικά, στο ελληνικό πρόγραμμα να συνεχιστεί. Αναφέρεται, ειδικά, ότι η νομισματική ένωση, το ευρώ δηλαδή, συνετέλεσε στην ελληνική κρίση, ενώ για να ξεπληρωθούν οι ιδιωτικοί πιστωτές της Ελλάδος, το χρέος του ιδιωτικού τομέα μεταφέρθηκε στα δημόσια ταμεία κι έγινε επίσημο δημόσιο χρέος.
Και αυτοί οι άνθρωποι που το έκαναν όχι μόνο έχουν το θράσος να μας κάνουν μάθημα από το βήμα αυτό, όπως ο κ. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να αποχωρούν από την αίθουσα ευτελίζοντας και αυτήν την κοινοβουλευτική διαδικασία. Σε αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα, που θέλει τους δανειστές των αποτυχημένων μνημονιακών κυβερνήσεων να προσπαθούν να μας… σώσουν, στην Ουάσιγκτον επισημαίνεται ότι σκοπός του ΔΝΤ «είναι να επιτυγχάνεται η σταθερότητα του διεθνούς νομισματικού συστήματος». Δεν μας σώζουν. Τις οικονομίες τους σώζουν.
Και θα ήταν δική σας, των μνημονιακών κυβερνήσεων μέριμνα να αναθερμάνουν την ελληνική οικονομία, εφαρμόζοντας τα σχέδια της εθνικής πρότασης της Χρυσής Αυγής, που λέει ότι ο μόνος που μπορεί να σώσει την Ελλάδα είναι ο Έλληνας. Ο μόνος δρόμος σωτηρίας της Ελλάδος είναι η εθνική παραγωγή. Με άλλα λόγια, το πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελληνικής Οικονομίας, δεν σχεδιάστηκε για να βγάλει την χώρα από την κρίση, αλλά για να μεταφερθεί, και να περικλειστεί στην Ελλάδα το «τοξικό» πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας, που ξεκίνησε με την Lehman Brothers το 2008. Το ΔΝΤ θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την κρίση ως «κρίση της Ευρωζώνης στο σύνολό της», και όχι ως κρίση μιας μεμονωμένης χώρας!
Όλοι φρόντισαν για το συμφέρον των κρατών τους, εκτός από τις ελληνικές κυβερνήσεις των επικίνδυνα ανικάνων και των συνειδητά και καταστροφικών προδοτών, που έφεραν το ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Και το συμπέρασμα: «επτά χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα του ΔΝΤ  που εγκρίθηκε για την Ελλάδα, η οικονομική κρίση παραμένει οξεία και δεν υπάρχει καθαρό μακροχρόνιο σχέδιο για την σταθεροποίηση της Ελληνικής οικονομίας». Εσείς στην Ευρώπη, στις δήθεν συνομιλίες σας, τις επικές και τους δήθεν αγώνες που δίδετε, ήρθε η τελευταία αποκάλυψη τον Μάιο κ. Υπουργέ πως δεχτήκατε τα πάντα αυτολεξεί και μάλιστα είπατε να πάρω και τηλέφωνο τον Πρωθυπουργό να του πω περίμενε λίγες ημέρες γιατί δεν μπορούμε να χειριστούμε αυτήν την κρίση, να το φέρετε πιο ομαλά στον ελληνικό Λαό.
Με άλλα λόγια οι θυσίες τις οποίες επιβάλλετε στον ελληνικό Λαό, και επικυρώνετε με τις υπογραφές σας, δεν αποτελούν μέρος ενός σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση, αλλά αποτελούν εξυπηρέτηση στους μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας οικονομίας που διασφαλίζουν τα συμφέροντα των δικών τους οικονομιών.
Εάν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία, τότε τι είναι;