Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ένας χρόνος από τον θάνατο του Τζιανλούκα Μπουονάννο



Ένας χρόνος από τον θάνατο του Τζιανλούκα Μπουονάννο
Μερικά αξέχαστα επεισόδια κατά των εθνοαποδομητών και γραφειοκρατών των Βρυξελλών 
Στις 5 Ιουνίου της περσινής χρονιάς  έφυγε από τη ζωή, σε ένα «ύποπτο» τροχαίο, ο μαχητικός  ευρωβουλευτής και στέλεχος της Λέγκας του Βορρά Τζιανλούκα Μπουονάννο. Ο Μπουοάννο υπήρξε θερμός φίλος της Ελλάδος και του Λαϊκού Συνδέμου – Χρυσή Αυγή. Υπερασπίστηκε πολλές φορές την χώρα μας, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα (Σχέσεις με την Τουρκία, Σκοπιανό κ.λπ.), ενώ δεν δίστασε να καταγγείλει σθεναρά τις παράνομες διώξεις και φυλακίσεις που υπέστησαν ο Αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Με τον δικό του μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο, ο Μπουονάννο είχε μιλήσει επανειλημμένα για την κατάντια  του Ευρωκοινοβουλίου και καταφέρθηκε κατά των περισσοτέρων ευρωβουλευτών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από ανικανότητα, δειλία, φαυλότητα, ανύπαρκτη εθνική συνείδηση και έλλειψη οραμάτων. Είναι όλοι αυτοί οι οποίοι υπηρετούν τα συστημικά κόμματα της φιλελεύθερης δεξιάς και της ψευτοαριστεράς, τη Νέα Τάξη της Παγκοσμιοποίησης, τις πολυεθνικές, τις Τράπεζες, τους Διεθνείς Τοκογλύφους, που οδηγούν την Ευρώπη στην καταστροφή. Είναι οι παρακμιακοί εθνομηδενιστές που έχουν ως προτεραιότητα την χορήγηση ασύλου σε όλους ανεξαιρέτως τους λαθροεισβολείς και την αναγνώριση των «ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων» (ομοφυλόφιλοι, Ρομά κλπ.)  και όχι την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους λαούς της Ευρώπης.
Ο Gianluca Buonanno γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1966 στην μικρή πόλη Borgosesia της επαρχίας Piemonte της Βόρειας Ιταλίας. Σπούδασε Λογιστική και για αρκετά χρόνια εργάσθηκε ως υπεύθυνος πωλήσεων σε διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής του Piemonte.  Το 1982, σε ηλικία μόλις 16 ετών, εντάχθηκε στο Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα (M.S.I.) και ακολούθως (1995) στην «Εθνική Συμμαχία».
Το 1990 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα στο στην Serravalle Sesia, μια κωμόπολη 5.000 περίπου κατοίκων στην επαρχία Vercelli, στο Πιεμόντε,. Στην ίδια κωμόπολη το 1993  και το 1997 διετέλεσε δήμαρχος.
Το 2002 εγκατέλειψε το μεταλλαγμένο ψευτοεθνικιστικό και συντηρητικό κόμμα «Εθνική Συμμαχία» του αποστάτη πολιτικάντη Τζιανφράνκο Φίνι και προσχώρησε τη «Λέγκα του Βορρά (Lega Nord), όπου ανέπτυξε έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα.
Υπηρέτησε επίσης ως περιφερειακός σύμβουλος στο  Piemonte τo 2010 και ως δήμαρχος στη γενέτειρά του (Borgosesia) το 2014. Από το 2010 έως το 2014 υπήρξε βουλευτής της Λέγκας του Βορρά, ενώ το 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής, λαμβάνοντας πάνω από 26.000 προτιμήσεις.
Πριν δύο περίπου χρόνια, ο Μπουονάννο είχε προκαλέσει σάλο στο Ευρωκοινοβούλιο όταν, κρατώντας στο δεξί του χέρι ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ και στο αριστερό του ένα ρολό από χαρτί υγείας, είχε εξαπολύσει δριμεία κριτική, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το χαρτί υγείας από τη μία και το ευρώ από την άλλη, έχουν καταντήσει να είναι το ίδιο με τη δουλειά σας. Δεν πάει πουθενά η Ευρώπη, δεν κάνετε αυτό που ενδιαφέρει τον λαό. Θα πρέπει να παραιτηθείτε και να ζητήσετε συγνώμη από την Ελλάδα για όσα κάνετε. Να ζητήσετε συγγνώμη από την Ευρώπη, διότι με τις οικονομικές σας επιταγές μας οδηγείτε σε σύγκρουση, σε αυτοκτονίες, σε λαθρομετανάστες. Τι άλλο θέλετε;… Έχετε πάει να αγοράσετε 1 λίτρο γάλα, 1 κιλό ψωμί και 1 λίτρο βενζίνη; Τι γίνεται με τα χρήματα που πάνε στις πολυεθνικές, στις μεγάλες τράπεζες; Ο λαός δεν νοιάζεται γι' αυτά, χρειάζεται άλλες απαντήσεις». Ακολούθως, έβγαλε δύο σημαίες, μία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία της Γερμανίας, τις τοποθέτησε τη μία δίπλα στην άλλη και απευθυνόμενος στον Γιούνκερ, είπε: «Ή Ευρώπη ή Γερμανία. Δεν γίνεται και τα δυο μαζί. Δεν θέλω να πεθάνω Γερμανός. Αν συνεχίσουμε έτσι η Ευρώπη θα μικραίνει…θα μικραίνει όμως και για την Γερμανία. Η Γερμανία είναι αυτή που πρέπει να μικρύνει. Δεν μπορεί να διατάζει όλη την Ευρώπη…».

Προ τριών περίπου ετών, κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής, ο μαχητικός Μπουονάννο έσχισε την σημαία της Ε.Ε. και στην συνέχεια χρησιμοποίησε τα κομμάτια της για να φυσήξει τη μύτη του, εκφράζοντας έτσι την πλήρη απαξίωσή του προς την Ευρώπη των τοκογλύφων. Ακολούθως έγραψε στο Facebook: «Για μένα η Ευρώπη αποτελείται από λαθρομετανάστες, από τράπεζες που διατάζουν, από πολυεθνικές, από το ευρώ που μας ρουφά το αίμα. Αυτή είναι η Ευρώπη που βλέπω εγώ και το...μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις με την σημαία της ΕΕ, είναι να φυσήξεις τη μύτη. Γιατί η Ευρώπη, έτσι όπως είναι, προκαλεί αηδί, Πρέπει να επαναστατήσουμε, γιατί οι μετανάστες πρέπει να μείνουν σπίτι τους, γιατί ο κόσμος χρειάζεται βοήθεια, γιατί δεν πρέπει να διατάζουν οι τράπεζες και γιατί η Μέρκελ πρέπει να κάνει κουμάντο στην Γερμανία και όχι στην Ιταλία.»

Ο Ιταλός φιλλέληνας και θερμός υποστηρικτής του Λαϊκού Συνδέσμου, λίγους μήνες πριν το θάνατό του, είχε επισκεφτεί τον Γ.Γ. του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο  στην ελληνική βουλή, όπου μεταξύ των δύο ανδρών αναπτύχθηκε η προοπτική συνεργασίας των Εθνικιστικών Κινημάτων Ελλάδος και Ιταλίας για μια Ευρώπη των Πατρίδων.

Ο ίδιος είχε επανειλημμένα εκφράσει με περίσσιο θάρρος και τόλμη τις απόψεις του σχετικά με την ομοφυλοφιλία,  τους «γάμους» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και τις παρελάσεις Gay Pride, που προκαλούν σιχαμάρα και αηδία, τις οποίες δυστυχώς βλέπουν (και αρκετές φορές αναγκάζονται να συμμετέχουν) μικρά παιδιά.
Το 2011, στο απόγειο μιας συζήτησης για το νόμο κατά της «ομοφοβίας», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «…όλοι έχουν δικαιώματα, αλλά οι ομοφυλόφιλοι με το παραμικρό αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις. Αν, για παράδειγμα, ξυλοκοπηθεί ένας ομοφυλόφιλος, γίνεται χαμός και προκαλείται μεγάλη αναστάτωση. Κανείς όμως δεν θα πει τίποτε αν ξυλοκοπηθεί ένα άτομο που δεν είναι gay».
Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε έλθει σε ρήξη με βουλευτές της αριστεράς και ειδικά με τους εκπροσώπους  του κόμματος «Sinistra, Ecologia e Libertà» («Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία») που τάσσονται υπέρ των «γάμων» μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ενώ πολλά στελέχη και οπαδοί υπερηφανεύονται ότι είναι gay.  Πριν λίγα χρόνια, ο Μπουονάννο  είχε δηλώσει στο ιταλικό κοινοβούλιο ότι το κόμμα αυτό θα έπρεπε να αλλάξει το όνομά του, και αντί για «Αριστερά και Ελευθερία» να μετονομαστεί σε «Σοδομία και Ελευθερία». «Αυτός εδώ ο χώρος (το κοινοβούλιο) έχει κατακλυσθεί από λόμπι. Υπάρχει το λόμπι που θέλει ένα πράγμα, υπάρχει το λόμπι που θέλει κάτι άλλο και υπάρχει το λόμπι των σοδομιστών, που εκπροσωπείται από την «Αριστερά και Ελευθερία» είχε πει χαρακτηριστικά, προκαλώντας την οργή των απανταχού κίναιδων.
Να σημειωθεί ότι το κόμμα «Αριστερά και Ελευθερία» στις ευρωεκλογές του 2014, είχε στηρίξει την λίστα των αριστερών Ιταλών υποψηφίων του κινήματος «L'Altra Europa con Tsipras» (Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»).
Tον Σεπτέμβριο του 2014 στην αίθουσα του κοινοβουλίου ο  Μπουοάννο εμφανίστηκε φορώντας μια μπλούζα στην οποία αναγραφόταν με μεγάλα γράμματα «Νο Sanzioni alla Russia” («Όχι κυρώσεις στη Ρωσία») και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά των αποφάσεων του ευρωκοινοβουλίου κατά της Ρωσίας, αποφάσεις τις οποίες είχε χαρακτηρίσει ως «ηλίθιες επιλογές, τις  συνέπειες των οποίων πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι μόνο και μόνο για να υπερασπίσει η Ευρώπη τα συμφέροντα της Αμερικής» 

Ο Μπουοάννο είχε επανειλημμένως καταφερθεί κατά της Τουρκίας και της εισόδου της στην Ε.Ε. και κατηγόρησε πολλές φορές τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών για τη οικονομική βοήθεια που της παρέχουν. Υπήρξε σφοδρός πολέμιος του εποικισμού της Ευρώπης  από τις ανεξέλεγκτες ορδές Ασιατών και Αφρικανών λαθρομεταναστών, ενώ σε κάθε ευκαιρία εξέφραζε με μαχητικό τρόπο τους φόβους και τις ανησυχίες του για τον εξισλαμισμό της Ευρώπης και την ισλαμική τρομοκρατία.
Λίγες μόλις μέρες πριν το θάνατό του, ο Μπουονάννο, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Στρασβούργου, με τον γνωστό του καυστικό τρόπο, επιτέθηκε στον επίτροπο μετανάστευσης «κύριο Τίποτε» (όπως είχε αποκαλέσει ο Πάγκαλος τον Δημήτρη Αβραμόπουλο πριν αρκετά χρόνια, όταν ο τελευταίος ήταν δήμαρχος της Αθήνας) κατηγορώντας τον  για τους καταστροφικούς χειρισμούς του, που αφορούν στο μεταναστευτικό. Απευθυνόμενος προς τον Αβραμόπουλο, ο οποίος αδιαφορώντας για το καυτό θέμα της μετανάστευσης που συζητούνταν εκείνη την ώρα και έπαιζε με το κινητό του, τού είπε: «Επίτροπε σας ρωτώ: Εσείς βρίσκεστε εδώ, και όση ώρα σας παρακολουθώ, βλέπω ότι παίζετε με το κινητό σας, το οποίο έχετε δει τουλάχιστον 30 φορές, και με το ipad σας. Μα… σας ενδιαφέρει κάτι απ’ αυτά που λέγονται σ’ αυτή την αίθουσα ή μας γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια και έρχεστε εδώ απλά και μόνο για την παρουσία…διότι αν είμαστε εδώ μόνο για να παίζουμε, τότε καλύτερα να μην έρχεστε. Πάρτε ένα κρεβάτι και κοιμηθείτε εκεί στη γωνία και μετά, αφού τελειώσουμε, πέστε και σεις ότι θέλετε να πείτε… Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε γεμίσει από ανθρώπους που πηγαινοέρχονται και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται στην Ευρώπη. Αντί να γυρίζετε την Ευρώπη και να επισκέπτεστε τα κέντρα υποδοχής, να πηγαίνετε π.χ. στην Κατάνια και να λέτε ότι οι Σικελοί είναι καλοί άνθρωποι και όλοι οι Ιταλοί είναι ευχαριστημένοι…αυτό είναι ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ. Εμείς δεν θέλουμε τους δήθεν πρόσφυγες, διότι δεν είναι πρόσφυγες. Μόνο το 5 τοις εκατό είναι πρόσφυγες! Όλοι οι άλλοι έρχονται στην Ιταλία για να τους συντηρούμε και οι Ιταλοί έχουν βαρεθεί αυτή την κατάσταση. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Και η υπόλοιπη Ευρώπη τι κάνει; Κάνει μόνο σχέδια και μετά δεν αλλάζει τίποτε. Ευχαριστώ επίτροπε».
Θα μας λείψουν οι εντυπωσιακοί ακτιβισμοί του αδικοχαμένου Ιταλού Συναγωνιστή, που είχαν ως στόχο  να προκαλέσουν και να ξεφτιλίσουν τις πολιτικές των Βρυξελλών και τους ευρωπαίους πολιτικάντηδες, οι οποίοι υπηρετούν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη και όχι τις πατρίδες τους.
O Τζιανλούκα αγωνίστηκε σθεναρά κατά της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, κατά της αποδόμησης των ευρωπαϊκών κρατών που θέλουν να προκαλέσουν οι παγκόσμιοι εξουσιαστές, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες και τα τσιράκια τους. Για να πάρουν οι ευρωπαϊκοί λαοί τις πατρίδες τους πίσω. Για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σε μια Ευρώπη των Εθνών και όχι σε μια πολυπολιτισμική και πολυφυλετική αποικία των Η.Π.Α.
Παύλος Γκάστης