Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Συνελήφθη για εμπόριο κοκαΐνης ο εγγονός του κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα


Συνελήφθη για εμπόριο κοκαΐνης ο εγγονός του κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα
Μετά τον Σκεντέρ Σέχου, γιο του πρώην πρωθυπουργού της κομμουνιστικής Αλβανίας Μεχμέτ Σέχου (ο οποίος είχε πέσει κι αυτός θύμα των συχνών εσωκομματικών εκκαθαρίσεων του αιμοσταγούς Ενβέρ Χότζα), που συνελήφθη πέρυσι στην Σουηδία για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, είχαμε… αναβάθμιση ως προς το όνομα συγγενούς κομμουνιστή, ο οποίος μπλέχθηκε με το εμπόριο ναρκωτικών.

Στην «Δημοκρατία» και υπό τον τίτλο «Βαρόνος σε καρτέλ κοκαΐνης ο εγγονός του Χότζα» διαβάζουμε τα εξής: «Με ποινή φυλάκισης 13 ετών είναι αντιμέτωπος ο Ερμάλ Χότζα, ο μεγαλύτερος εγγονός του κομμουνιστή δικτάτορα της Αλβανίας Ενβέρ Χότζα, καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε χτες την καταδίκη αυτού και οκτώ συνεργατών του για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη δυτική Ευρώπη.
“Οι έρευνες έδειξαν ότι αυτή η εγκληματική ομάδα συμμετείχε σε παράνομη διακίνηση κοκαΐνης από την Αλβανία στη Γερμανία” ανέφερε η εισαγγελία στη σχετική δήλωση. Ο 42χρονος εγγονός του Χότζα και οι συνεργάτες του είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2015 και είχαν κατηγορηθεί για τη δημιουργία οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που επεξεργαζόταν –με πρώτη ύλη  λαθραία εισηγμένη από την Κούβα – και διακινούσε κοκαΐνη σε πολλές χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Η Αστυνομία είχε κατασχέσει τότε 120 κιλά από το συγκεκριμένο ναρκωτικό, χρήματα και όπλα, έπειτα από έρευνα στο σπίτι που χρησιμοποιούσε ως βάση η εγκληματική οργάνωση. Τώρα, Αλβανός εισαγγελέας προτείνει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 13 ετών, ενώ για τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δύο Κολομβιανοί, ζητά από 13 έως 15 χρόνια. Σύμφωνα πάντως με αναφορά του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Αλβανία παραμένει μια σημαντική χώρα προέλευσης για τη μαριχουάνα, καθώς και μία από τις πιο κλασικές διαδρομές διέλευσης για την κοκαΐνη και την ηρωίνη που προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές».
Πραγματικά «μπουμπούκια», λοιπόν, οι συγγενείς εξ αίματος του Ενβέρ Χότζα και του Μεχμέτ Σέχου. Μπορεί να μην συνέχισαν στην εντρυφή της πλέον εγκληματικής ιδεολογίας, αυτής του κομμουνισμού και την ανάλυση της «δικτατορίας του προλεταριάτου», αλλά έκαναν αλλού το… διδακτορικό τους.
Δηλαδή, στην διακίνηση ναρκωτικών, προωθώντας έτσι την δολοφονία αρκετών ανθρώπων στην Ευρώπη. Αν ο παππούς του Ενβέρ Χότζα σκορπούσε τον τρόμο και τον θάνατο επί δεκαετίες στην Αλβανία (ανάμεσά τους και σε αναρίθμητους σκλαβωμένους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου), ο εγγονός φρόντισε με διαφορετικό τρόπο να μειώνει την αξία και τον χρόνο της ανθρώπινης ζωής.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ