Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τουρκική πρόκληση: Ισλαμική τελετή μέσα στην Αγία Σοφία παρουσία κρατικών λειτουργών του Ερντογάν!


Τουρκική πρόκληση: Ισλαμική τελετή μέσα στην Αγία Σοφία παρουσία κρατικών λειτουργών του Ερντογάν!
Μπορεί οι χαχόλοι του Σύριζα να επέτρεψαν την περιοδεία του Γιλντιρίμ στην Θράκη και επιπλέον να τον συνόδευσαν, όμως οι τούρκοι επέλεξαν έναν άλλο τρόπο για να τους «ευχαριστήσουν». Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μέσα στην Αγία Σοφία τελετή για τη νύχτα του Καντίρ, στην οποία οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν την αποκάλυψη των πρώτων στίχων του Κορανίου στον Μωάμεθ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, δείγμα ότι η πρόκληση ήταν επίσημη πολιτική της τουρκίας.
Το υπουργείο εξωτερικών έβγαλε μία άνευρη ανακοίνωση περί «UNESCO» και κάτι τέτοια φαιδρά, η οποία ακυρώνεται από την στιγμή που κορυφαίος υπουργός όπως ο Ξυδάκης είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «δεν βρίσκει τραγική» την συγκεκριμένη τουρκική πρόκληση.
Για άλλη μία φορά θα πούμε ότι «βρίσκουν και τα κάνουν» οι τούρκοι, αφού μπορούν να προκαλούν ακόμα και ενώπιον του Τσίπρα ή παλιότερα των υπολοίπων κυβερνώντων της ΝΔ και του ΠαΣοΚ.
Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να θέσει τέλος στην τουρκική προκλητικότητα.