Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πανευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία για την Ελλάδα των Μνημονίων



 

Πρώτη θέση και στην ανεργία των νέων με 47,9% - Στο 23,2% για το γενικό σύνολο
Για ακόμη μια φορά τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα, φανερώνουν την αδιέξοδη πολιτική των Μνημονίων που ακολουθεί και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ.

Τα ποσοστά της ανεργίας στην χώρα μας, αποδομούν την ρητορική της κυβέρνησης για την «ανάπτυξη» (που ακόμα έρχεται) αλλά και τις επιλογές της μνημονιακής αντιπολίτευσης που στήριξε την 14 Αυγούστου του 2015 το 3o «πρόγραμμα διάσωσης» σε συνέχεια των προηγουμένων.
Στην πρώτη θέση των χωρών με την υψηλότερη ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Η ανεργία στη χώρα μας βρίσκεται στο 23,2% (στοιχειά Φεβρουαρίου 2017), με την Ισπανία να βρίσκεται δεύτερη με 17,8%.
Τα κράτη μέλη με την χαμηλότερη ανεργία είναι η Τσεχία (3,2%), η Γερμανία (3,9%) και η Μάλτα (4,1%), ενώ η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στην Ελλάδα και την Ισπανία, και ακολουθούν η Κύπρος με 11,6% και η Ιταλία με 11,1%. Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016 η ανεργία μειώθηκε σε 27 κράτη-μέλη και έμεινε σταθερή στην Φινλανδία.

Ανεργία των νέων
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει για ακόμα μια φορά η Ελλάδα και στην ανεργία των νέων, καθώς η χώρα μας καταγράφει ποσοστό 47,9% (στοιχεία Φεβρουαρίου) και ακολουθεί η Ισπανία με 39,3%.
Η χαμηλότερη ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών καταγράφεται στη Γερμανία (6,8%). Συνολικά, 3,7 εκατ. νέοι ήταν άνεργοι τον Απρίλιο του 2017, εκ των οποίων οι 2,6 εκατ. ήταν πολίτες κρατών - μελών της Ευρωζώνης.